hirdetés

Így válassz macskafajtát a személyiségedhez: ha hűséges és szerető barátra vágysz, a maine coon tökéletes választás

Hangai Lilla

2022. szeptember 19 - Képek: Getty Images Hungary

Amikor a leendő tulajdonosok a kutyatartás mellett döntenek, mindig nagy gonddal választják ki a megfelelő fajtát. Ám ha a macskák kerülnek terítékre, hajlamosak vagyunk elsikkadni a tény felett, hogy az ő esetükben is sokat számíthat a megfelelő fajta kiválasztása. Mai cikkünk abban nyújt segítséget, hogy eljövendő kedvenced és te tökéletes párost alkothassatok.

hirdetés

Tudtad például, hogy a sziámi cicák rendkívül ragaszkodóak és rengeteg együtt töltött időt igényelnek, míg a brit rövidszőrű édes és kedves, de nem csak szereti, szüksége is van a magányra időnként?

1. Ha energikus és aktív vagy

Az abesszin cica ideális választás lehet számodra. Ugyan a legtöbb macskára igaz, hogy szeretnek az emberek körül lenni és velük időt tölteni, de az abesszinre ez különösen jellemző. Imádnak trükköket tanulni, rengeteg energiájuk van, és még a gyerekekkel is megtalálják a közös hangot, ami nagy könnyebbség egy nagyobb családban. Intelligens és hűséges állat, így az ő társaságában egy pillanatra sem fogod magányosnak érezni magad. Az élet vele játék lesz!

2. Ha introvertált vagy

Alapvetően elmondhatjuk, hogy a macskatulajdonosok sokkal intorvertáltabb személyiségek, mint a kutyatartók, de még köztük is akadnak olyanok, akik az átlagosnál is jobban szeretnek az otthonuk oltalmában filmet nézni, sütit sütni, olvasni vagy csak összebújni a cicájukkal egy bögre tea mellett. Ha magadra ismertél, a gyönyörű orosz kék macskát neked ajánljuk.

Óvatosak az idegenekkel szemben, de a gazdájukhoz nagyon tudnak ragaszkodni. És nem csak emiatt az introvertált gazdik álma ez a szépséges fajta. Nekik sincs problémájuk az egyedül eltöltött idővel, de az garantált, hogy amikor újra találkoztok, az lesz a legédesebb.

3. Ha gyengéd vagy

A szelíd óriás, a maine coon tökéletes választás lehet, ha egy játékos, hűséges társra vágysz, aki imád a közeledben lenni. Erős felépítésének köszönhetően különösen alkalmas olyan háztartásba, ahol kisgyerekek is vannak; ráadásul a legtöbb fajtával ellentétben még élvezni is fogja a velük töltött időt. Sőt, még a látogatók miatt sem kell aggódnod, hiszen ez a fajta imád minden figyelmet.

4. Ha társasági ember vagy

A sziámi cica a neked való szövetséges, ha szereted magad körülvenni emberekkel, élvezed, ha zajlik az élet és nem csak egy cicát szeretnél tartani. A sziámik imádnak más macskákkal játszani, tanulni és sokat bolondozni. Nagyon szoros kapcsolatot tudnak kialakítani a velük együtt élő más állatokkal és emberekkel is. Intelligens, lezser természetének köszönhetően családoknak is remek választás lehet.

5. Ha kiegyensúlyozott vagy

És azt szeretnéd, hogy a kis társad is ezt tükrözze vissza, akkor a brit rövidszőrű lesz a neked való. Nagyon könnyű együtt élni vele, minden helyzethez és szituációhoz könnyedén alkalmazkodik. Barátságos, nyugodt jelleme lehetővé teszi azt is, hogy más állatokkal tartsd együtt. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy könnyed jelleme miatt ne kényszerítsd bele minden adandó helyzetbe. Alkalmanként hagyd, hogy a saját útját járja, hiszen neki is szüksége van egy kis énidőre.

6. Ha örökké kíváncsi vagy

A különleges külsejű devon rex minden kalandban veled fog tartani. Számíts rá, hogy kíváncsisága és mérhetetlen hűsége miatt mindenhová követni fog és mindenbe beleüti majd fitos kis nóziját. Intelligens, játékos és aktív cicus, így teljesen biztos, hogy egy perc sem telik majd unalmasan, ha ti ketten a világ meghódítására indultok. Máris irigykedünk picit, hisz ilyen összhang nem terem minden bokorban.

7. Ha öntudatos vagy

És szeretnéd, hogy ez a magabiztosság a kedvencedben megmutatkozzon, a cornish rex szerintünk fantasztikus párod lenne. Még idős korában is élénk és játékos. Megállíthatatlan fajtával van dolgunk, akinél a körültekintő és tudatos nevelésre nagy hangsúlyt kell fektetni. Élénk temperamentuma mellett egy bújós, érzékeny cicáról van szó, aki imád a családjával időt tölteni.

8. Ha a humor és bohóckodás a lételemed

Akkor nem is tudnánk eszményibb társat elképzelni neked, mint a hócipős macskát. Különleges személyiséggel bír, így az biztos, hogy egy perc sem lesz unalmas vele. Mókás jellemének köszönhetően mindig kész egy kis szórakozásra, de ha érzi, hogy rossz a kedved vagy beteg vagy, ő lesz az első, aki a segítségedre siet, hogy odaadó szeretetével azonnal megvigasztaljon vagy meggyógyítson. Az idegenekért nem rajong, ezért arra mindenképpen figyelj, hogy ha vendégek érkeznek hozzád, legyen egy nyugodt hely, ahová elvonulhat.

Végül bárhogyan is döntesz, a legfontosabb az, hogy megtanuld értelmezni cicád testbeszédét, így ha közölni próbál veled valamit, arra azonnal tudsz majd reagálni. Ebben a formában szinte garantált, hogy az együttélés mindig jókedvben és szeretetben telik majd.

abesszin brit rövidszőrű cornish rex devon rex élet fajtaleírás fajtatiszta macska gazdi típusok hócipős macska ideális macskafajta jó gazdi kezdő gazdi macska gazdi összhang macska gazdi páros macska személyisége macska választása személyiséghez macskafajták maine coon orosz kék macska személyiség sziámi sziámi macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink