hirdetés

Ez történik, ha nem megfelelő a macskaalom (videó)

Szénási Szimonetta

2024. június 25 - Képek: Getty Images Hungary

Rengeteg bosszúságot okozhat, ha kedvenced valamiért nem kedveli a számára kikészített almot. Felsoroljuk, mire érdemes figyelni a kiválasztásánál.

hirdetés

A macskaalom kardinális kérdés, ha cicát tartasz. Bár egy kezdő vagy leendő gazda nem is gondolná, de számos tényezőt kell figyelembe venned mind az alomtálca, mind a bele való töltet kiválasztásánál. Különben könnyen úgy járhatsz, hogy kedvenced a lakás más pontjait tiszteli meg.

Fontos, hogy cicád elégedett legyen a macskaalom milyenségével, különben a helyzet megbosszulja magát

Az alábbi videón egy kirívó esetet láthatsz, ami ebben a formájában leginkább vicces. Ám gondolj bele, mit szólnál, ha macskád otthon kezdené el hasonlóképp tönkretenni a virágokat?! Lehet, hogy már tapasztaltál is hasonlót, ugyanis doromboló kedvenceink kifejezetten szeretnek a földdel teli cserepekbe, illetve ládákba üríteni akár a kertben, akár a lakáson belül. (A kisebb növényeket pedig gyakorta leverik, természetesen pusztán játékból és kíváncsiságból. Ez is tipikus macskás viselkedés.)

Íme az ígért felvétel az éppen nagy munkában levő cicusról. Hihetetlen, milyen rövid idő alatt mekkora rumlit csinált! Mondjuk az nyitott kérdés marad, miként került a cica a bevásárlóközpontba.

Fontos, hogy a lakásban piszkítás gyakran valamilyen egészségügyi probléma következménye, így feltétlenül konzultálj róla az állatorvossal!

Mire figyelj a macskaalom esetében?

Hogy minimalizáld az efféle balesetek lehetőségét, körültekintően állítsd össze cicád toalettjét. Először is válassz méretének megfelelő almot. A túl szűk hely frusztrálhatja, és emiatt előfordulhat, hogy nem is megy bele szívesen. Ugyanez igaz a zárt dobozokra; sok macska nem kedveli, és inkább a nyitott tálca-típusú almok válnak be esetükben.

Ha megvan az ideális méretű és kialakítású edény, fontos, hogy abba olyan töltet kerüljön, amibe szívesen megy bele az állat. A textúrája fontos mind a bőrrel, pontosabban a mancsokkal való érintkezés, mind az elkaparás szempontjából. Ha ez kellemetlen érzetet kelt a cicában, az szintén eltántoríthatja az illemhelytől. Az ideális töltet semmiképpen sem szúrhat, és tapintásra is a lehető legtermészetesebb. A kristályos verziók emiatt nem garantált, hogy sikert aratnak.

Meglepő módon a macskaalom illata is zavarhatja az állatot

A macskaalom illata is lényeges – mármint cicád számára. Az illatosított fajták zavarhatják kedvencedet a dolga végzésében. Így hiába tűnik praktikusnak a szagos változat, a visszájára sülhet el a dolog.

Továbbá a doboznak válassz nyugodt, csendes helyet. A nagy jövés-menés (joggal) zavarhatja az állatot a kényes pillanatokban.

Hallottál már az öntisztító macskaalmokról? Itt részleteztük a vele kapcsolatos tapasztalatokat. Mindenképp olvasd, ha szemezel vele, tanulságos lesz!

alom használata macskaalom macskás videók videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!