hirdetés

A 6 legbeszédesebb macskafajta: a keleti rövidszőrűvel teljes párbeszédeket folytathatsz és még furán sem érzed majd magad

Hangai Lilla

2023. február 18 - Képek: Getty Images Hungary

Egyes macskáknak alig lehet hallani a hangját, míg másokkal egy háztartásban élve olyan érzésünk lehet, mintha folyton mélyenszántó beszélgetésbe elegyednénk valakivel. Érdekes módon sokan élvezik, ha a cicájukhoz beszélve kapnak visszacsatolást is, míg ezzel szemben mások jobban szeretik, ha a társaságuk inkább csendes hallgatóságként van csak jelen.

hirdetés

Összegyűjtöttünk 6 olyan fajtát, melyek híresek bőbeszédűségükről. Ha éppen fajtaválasztás előtt állsz, és ez is egy szempont a keresésnél, reméljük, segíthetünk!

1. Szfinx

A szfinxek élénkek cicák, akik még a legkeményebb szíveket is képesek meglágyítani. Szeretik a figyelmet, és nem bízzák a véletlenre, hogy megkapják belőle az elegendő mennyiséget. Nyávognak, ha boldogok, ha figyelemre vágynak, ha éhesek és egyáltalán bármikor, ha közölnivalójuk van.

Bár szőrtelenek, a bőrük kifejezetten nagy odafigyelést igényel, így csak akkor válaszd ezt a fajtát, ha tudsz elég időt szánni az ápolásra.

2. Keleti rövidszőrű

A keleti rövidszőrűek karcsúak és kecsesek, arcuk nagyon kifejező. Hát még a hangjuk! Az biztos, hogy a közelükben nem lesz egy unalmas pillanatod sem. És amiatt sem kell aggódnod, hogy elhallgatnának bármit, ami a lelküket nyomja.

Bundájuk minimális ápolást igényel, ugyanis nincs gyapjas aljszőrzetük. Nemcsak az ápolás vesz majd kevesebb időt igénybe, de a takarítás sem lesz nagyon megterhelő. Nagyon fontos, hogy párban tartsd őket, mert nagyon boldogtalanná válhatnak, ha unatkoznak, vagy magányosnak érzik magukat.

3. Sziámi

Ismerd meg a macskavilág nagyszájúját! A sziámik állandóan csevegnek, mindig akad valami mondanivalójuk. Ha kicsit nehezebben tolerálod a gyereksírást, érdemes meggondolni a dolgot, ugyanis olyan erőteljes és magas is lehet a nyávogásuk, mint egy csecsemőé.

Az egyik legaktívabb fajtáról van szó, akiknek rendszeres mentális és fizikális stimulációra van szükségük. Emiatt csak olyan gazdiknak ajánljuk, akiknek lesz elegendő ideje és energiája foglalkozni velük.

4. Szingapúri

Apró testben nagy hang. A szingapúri macska a legkisebb elismert fajta, a nagyobb példányok sem érik el a 4 kg-ot. Kiegyensúlyozott, de kíváncsi cicusok, akik egy percre sem riadnak vissza attól, hogy megmutassák, milyen erős személyiség lakozik kicsi testükben.

Idős korukban sem veszítenek kommunikatív stílusukból, szeretnek a gazdi mellett lenni és mindent megfigyelni, ami történik. Bundájuk rövid, ápolásuk nem jelent kihívást.

5. Török angóra

Rendkívül intelligensek, megjelenésük arisztokratikus. Extrovertált cicusok, akiknek általában az sem jelent gondot, ha vendégeket fogadsz. Velük is nagyon szívesen elcsacsognak majd, de arra számíthatsz, hogy ettől függetlenül téged is szóval fognak tartani.

További bónusz, hogy selymes, hosszú szőrük ritkán nemezesedik, így az előkelő bundájuk ápolása sem vesz majd el sok időt.

6. Amerikai csonkafarkú

Szociális macskák, akiknek nem jelent gondot, hogy megtalálják az alkalomhoz illő beszédtémát. Nagyon jól kijönnek a gyerekekkel és más háziállatokkal is kedves személyiségüknek köszönhetően.

Kifejezetten intelligens fajtáról van szó, akik sok odafigyelést igényelnek. Ha vonz a trükktanítás gondolata, akkor az amerikai csonkafarkú lehet számodra az egyik legjobb választás. Ráadásul erős és egészséges fajta; a szőrzetük ápolására sem kell extra figyelmet fordítani.

Már tudjuk, hogy ha kerekasztal beszélgetést kell szerveznünk a macskáknak, mely fajtákat invitáljuk meg. A te cicád mennyire beszédes?

amerikai csonkafarkú macska angóra beszédes macskafajta keleti rövid szőrű macska nyávog a macska nyávogás szfinx sziámi szingapúri macska török angóramacska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink