hirdetés

5 karácsonyi ajándék, amivel garantált a macska öröme

Szénási Szimonetta

2023. december 22 - Képek: Getty Images Hungary

A legtöbb gazda kedvencéről sem feledkezik meg ajándékozáskor. Az alábbi listáról választva igazán hasznos dolgokkal lepheted meg!

hirdetés

Ha te is azon gazdik közé tartozol, akik doromboló barátjukat is meg szeretnék lepni, akkor ez a cikk neked íródott! Az alábbi öt karácsonyi ajándék nemcsak a szórakozást garantálják, de a későbbiekben is a macska fejlődését szolgálják majd.

1.) Bekuckózós kaparófa

A kaparófa többfunkciós eszköz: kedvenced fel-le futkoshat rajta, érdes felületein élesítheti a karmait, a lecsüngő játékok pedig jól elszórakoztatják.

Ha elfárad, vagy egy kis nyugalomra vágyik, a kis zugokba elvonulhat, a tetejéről pedig szemmel tarthatja a birodalmát. Árban és méretben is nagyon sokféle érhető el a piacon; érdemes a felsorolt lehetőségeket biztosító típust választani.

2.) Jutalomfalat a közös tréninghez

Tudtad, hogy a cicák is remekül képezhetők? Klikkerrel, valamint jutalomfalattal sok parancsszó megtanítható nekik.  A folyamat egyúttal igen szórakoztató közös tevékenység is.

3.) Puha fekhely

A hideg hónapokban különösen fontos, hogy cicádnak megfelelő körülményeket biztosíts. Egy kényelmes, meleg fekhely egészen tavaszig a kedvenc helye lehet.

4.) Lick mat, azaz nyalószőnyeg

A nyalószőnyeg nem más, mint egy érdes felületű szilikon vagy gumi lap, amire krémes és szilárd állagú étel is kenhető, illetve szórható. Így a macskának meg kell küzdenie az élelemért, akárcsak a vadonban. Micsoda izgalom!

Amellett, hogy ez remek mentális stimuláció, a falánk jószágokat az evésben is lassítja. Nagyon hasznos karácsonyi ajándék.

5.) Macskamenta és feromonos spray

A legtöbb cica rajong a macskamentáért, ahogy a feromon tartalmú készítmények is lázba hozzák őket. Kaphatók olyan játékok is, amik vagy töltve, vagy kezelve vannak velük. Hatalmas mókázás, vagy épp nagy ellazulás lehet a vége az ajándékbontásnak.

+1.)  Az örök befutó

Amennyiben pedig teljesen biztosra menni, hagyd elől az ajándék dobozát.

Garantált a napokig tartó elégedettség!

Ha szeretnéd, hogy ne csak örömteli, de nyugodt ünnepetek legyen, akkor fogadd meg ebben a cikkben adott tanácsainkat a karácsonyfa (és a macska) biztonságát illetően. A kezdő cicások nem is sejtik, mekkora rumlira képes a macsek néhány figyelő dísz végett!

ajándék feromon spray kaparófa karácsony klikker macskamenta nyalószőnyeg tanítás jutalomfalattal ünnep
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!