hirdetés

6 tipp, hogy mivel lepd meg karácsonyra a cicádat: a kaparófa tuti befutó a listánkon

Ferenczi Deborah

2022. december 19 - Képek: Getty Images Hungary

Rohamosan közelednek az ünnepek, és szinte már mindenki gondolata az ajándékok körül forog. Azonban sokszor meglehetősen nehéz kitalálni azt, hogy mire vágyik a másik, pláne ha a macskánkról van szó. Éppen ezért megpróbáltunk a cicák fejével gondolkodni, és összeállítani egy karácsonyi kívánságlistát, ha nem tudod, minek örülne kedvenced!

hirdetés

A legtöbb macskagazdi örömmel osztja meg az ünnepi hagyományait kedvencével, hiszen a karácsony akkor az igazi, ha mindenki kap valami kis apróságot, ez alól pedig a cicusok sem lehetnek kivételek.

1.  Karácsony tematikájú játékok

Valószínűleg az első és egyben legalapvetőbb ajándékötlet karácsony tematikájú játék. Lehet valamiféle üldözhető plüssfigura, esetleg csipogós, harapdálós játék, a lényeg az, hogy az ünnepek tematikájára épüljön valamilyen módon. Ez egyébként azért is kiváló ötlet, mert így el tudod terelni a cicusod figyelmét az ünnepekre jellemző sürgés-forgásról, és legalább egy kicsi időre le tudod kötni a felesleges energiáit.

2. Macskamentát tartalmazó játékok

Azok a játékok, melyek macskamentát tartalmaznak, bizonyosan teljesen le fogják nyűgözni cicádat, ugyanis a macskák egyik kedvenc növényéről van szó. Így egy olyan játék, mely ezt tartalmazza, garantáltan le fogja kötni az állatot egy jó időre.

3. Új macskaágyikó

Kiváló apropó lehet a karácsony egy új, kényelmes, pihe-puha ágyacska beszerzésére. Ezzel az ajándékkal egyszerűen lehetetlen mellélőni, ugyanis a cicád biztosan imádni fogja az új, kényelmes fekhelyét.

4. Különleges finomság

Miután a karácsony telis-tele van a cicák számára mérgező dolgokkal, így érdemes lehet megelőzni az állat élelmiszerek iránt való kíváncsiságát, és olyan ajándékot venni számára, mely garantáltan leköti az ízlelőbimbóit. Ilyenkor megengedheted magadnak, hogy valami különleges, egyedi ízvilágú nyalánkságra ruházz be cicád számára. Ez garantáltan nyerő ötlet lesz!

5. Kaparófa

Szintén kiváló ajándék lehet egy új kaparófa beszerzése is. Sőt, ez valószínűleg számodra is kellemes vásár lesz, ugyanis végre nem a bútoraidon fogja koptatni a cicusod a körmét, hanem a kifejezetten erre kifejlesztett kaparófán, így ezzel az ajándékkal biztosan nem fogsz mellélőni. Ha pedig már van egy, és van elég hely a lakásodban, akkor csak azt tudjuk mondani, hogy kaparófából minél több, annál jobb!

Macskalétra házilag

Ha szeretnél cicádnak te magad készíteni egy mászókát, amit akár kaparhat is, ajánljuk ezt a cikkünket, melyben bemutatjuk, hogyan kezdj neki!

6. Intelligenciát fejlesztő játékok

Végezetül érdemes lehet olyan játékot venni a cicusodnak, mely nemcsak aranyos, de növeli is az intelligenciáját. Emellett segíti abban, hogy megfelelő mennyiségű mozgást végezzen, és mind szellemileg, mind testileg le tudjon fáradni. Ilyen lehet például egy lézer beszerzése, mely a macska vadászösztönét is megfelelően kielégíti, illetve akár kergetős játékok, esetleg olyanok, melyekből meg kell szerezni az ételt. Ezek mind fejlesztik a cica gondolkodásmódját, és nem utolsó sorban jó időre le is kötik az állatot.

cica ajándékok intelligens macska kaparófa karácsony karácsonyi ajándékok macska játék macskamenta
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink