hirdetés

6 macskás film, amit imádni fogsz: ezeket nézd karácsonykor!

Ferenczi Deborah

2022. december 25 - Képek: YouTube

Aki imádja a cicákat, az bizonyosan imádja a cicás meséket, filmeket is. Így karácsony alkalmából összegyűjtöttünk 6 olyan cicás történetet, melyek garantáltan jobb kedvre derítenek, vagy éppen melegséggel töltik el a szívedet.

hirdetés

Végre itt a pihenés, és mi is lehetne annál jobb ilyenkor, mint olyan macskás történeteket nézni, melyek garantáltan feldobják az ünnepeket. Az alábbiakban összegyűjtöttük minden idők legjobb cicás filmjeit.

1. Garfield

Természetesen lehetetlen, hogy egy ilyen felsorolásba ne kerüljön bele mindenki kedvenc vörös macskája, Garfield. A cinikus, lasange-imádó, hétfőt gyűlölő macska bizonyosan nem véletlen örvend már évek óta ilyen töretlen népszerűségnek, hiszen számos képregény, mesesorozat és mozifilm is készült a kalandjairól. Azonban karácsony másnapjára a mozifilm biztosan jó választás lesz, ugyanis garantált az egészestés szórakozás.

2. Kis kedvencek titkos élete

A kis kedvencek titkos élete annak ellenére, hogy elsősorban gyermekeknek készült, mégis kiváló szórakozás lehet a felnőttek számára is, hiszen nagyon jóízű humorral mutatja be a háziállatok mindennapjait. A mese által betekintést kaphatunk abba is, hogy milyen titkos és egyben nagyon izgalmas életet élnek a kis kedvenceink.

3. Csizmás kandúr

Kevesen vannak, akik ne hallottak volna a bátor, eltökélt és számos szívet meghódító Csizmás kandúrról. A film kandúrját korábbi mesékből ismerhettük meg, de az újabb generáció számára a Shrek második részéből vált igazán ismerté, ahol már komoly mellékszerepet kapott a mindenkivel bátran szembeszálló vörös macska. Azonban nemrégiben saját mozifilmje is lett, aminek megnézése szinte kötelező, hiszen kevés ennyire szórakoztató és egyben szerethető karakter van az animációs mesevilág történetében.

4. Macskarisztokraták

A Macskaarisztokratákat senkinek sem kell bemutatni. A talán legkedvesebb és legszerethetőbb Disney-mese, garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Rendkívül aranyos, ahogyan a történetben megismerhetjük a párizsi kóbor macskák történetét, illetve ahogyan nyomon követhetjük a az arisztokrata cicahölgy és a kóbor kandúr szerelmének kibontakozását. Lebilincselő és megható mese, ami az egész család számára garantált szórakozást nyújt.

5. Kilenc élet

Ezzel a választással át is tértünk a mesevilágból a filmek világába, ahol szintén található pár nagyon kedves macskás történet. A kilenc élet című film egyszerre nagyon megható és közben rendkívül szórakoztató is. A történet egy nagyon elfoglalt, ám üzleti életben rendkívül sikeres apáról szól, akinek alig van ideje a saját családjára. Amikor pedig kislánya cicát szeretne, azt is megtagadja, hiszen véleménye szerint a ház nem tűr el egy macskát. Azonban hirtelen minden megváltozik, ugyanis egy zseniális professzor macskává változtatja, és egy hetet ad arra, hogy kiengesztelje a családját örökös távolléte miatt, vagy különben örökre ebben a testben marad. Ha humoros és szórakoztató történetet szeretnél, akkor ez garantáltan jó választás lesz.

6. Bob, az utcamacska

A filmnek a különlegessége, hogy ez egy igaz történeten alapul. James Bowen, a drogfüggő utcazenész próbál megváltozni, és kilábalni a függőségéből, azonban egyedül úgy érzi, lehetetlen küldetés ez számára. Ekkor váratlanul megjelenik egy vörös macska, aki az egész életét felforgatja, és jó irányba tereli. A történet mélysége abban rejlik, hogy miközben egy rendkívül szívszorító és kedves történetet látunk, addig komoly kérdéseket feszeget a főszereplő. Mindenképpen érdemes megnézni, hiszen igazán elgondolkodtató történet.

Reméljük tudtunk egy kis segítséget nyújtani a karácsonyi filmválasztáshoz. Jó szórakozást és kellemes ünnepeket kívánunk!

csizmás kandúr Disney cica film Garfield karácsony macskás filmek macskás mese macskás történetek macskás videók mese rajzfilm
hirdetés

További cikkeink