hirdetés

Achilles, a cica, aki képes fogat mosni, és még saját fogkeféje is van

Ferenczi Deborah, 2022. november 27 - Képek: Getty Images Hungary, Instagram

Valószínűleg a legtöbb gazdi szembesült már azzal, hogy a macskák bizony sokszor nem szeretnek fogat mosni. Sőt, némelyikükkel konkrét közelharcot kell vívni azért, hogy legalább csak minimálisan rendbe tartsd a szájhigiéniájukat. Azonban, mint minden dologban, ebben is van kivétel, ez pedig nem más, mint a mondhatni hollywoodi mosolyú Achilles, vagyis a macska, aki imád fogat mosni.

hirdetés

Stephanie Isidro, Achilles gazdája igazán szerencsés, hiszen soha nem kell veszekednie a cicájával azért, hogy eltűrje azt, míg megmossa a fogát. Ellenkezőleg, a cica mossa meg magának, és ez oly rendszeres napi rutinná vált, hogy még saját fogkefét is kapott!

Hogyan tanult meg Achilles fogat mosni?

Achilles már viszonylag hamar elsajátította ezt a különleges tehetséget, ugyanis körülbelül 1 éves lehetett, mikor elkezdte utánozni gazdája, Stephanie fogmosási rutinját. Ilyenkor általában követte őt a fürdőszobába, majd a pulton ülve hosszasan elemezte, hogy milyen módszerrel mossa a fogát gazdája. Egyik alkalommal, mikor Stephanie testvérei is otthon voltak, betették a fogkeféjüket a fogmosó pohárba. Több se kellett Achillesnek, azonnal felugrott a pultra, és elkezdett fogat mosni, hiszen úgy vélte, hogy ha plusz fogkefe van a pohárban, az kizárólag csak az övé lehet.

Természetesen először merő döbbenet vett erőt Stephanie-n, hiszen mégiscsak a nővére fogkeféjét használta a macskája. Majd megpróbálta az eseményt egy másik szempontból szemlélni, és rájött, hogy valójában mennyire okos a cicája, hogy ilyen könnyedén képes elsajátítani egy amúgy nem is olyan egyszerű műveletet.

Azt alábbi videón jól látható, ahogy Achilles fogat moss:

Korábban nem szerette a fogkefét

Stephanie-t azért döbbentette meg ennyire az, hogy a cicája magától mossa a fogát, mert amikor kicsi volt, nem engedte, hogy gazdája mossa a fogát, éppen ezért abba is hagyták a rendszeres fogmosást. Azonban érdekes módon valami megváltozott, hiszen Achilles immár a legnagyobb örömmel, önként mossa a fogát minden egyes nap, a gazdája társaságában.

hirdetés
Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon