hirdetés

Hajmeresztő macskás sztorik az állatorvosi rendelőből: a kezdő gazdival a sürgősségin közölték, hogy a reszelő köhögésnek hitt hang a dorombolás

Hangai Lilla

2022. november 28 - Képek: Getty Images Hungary

Néha megesik, hogy még a leggyakorlottab macskatartók is elbizonytalanodnak bizonyos dolgok láttán vagy hallatán. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ne törjünk pálcát a soron következő zöldfülű gazdik felett, de egy kis nevetés még senkinek sem ártott meg.

hirdetés

Mutatjuk máris, hogy milyen egyértelműnek hitt dolgok kerültek az alábbi macskatartóknak több száz dollárba.

Szegény, dagi cica

Jillian pénztárcáját súlyosan megterhelte a következő eset. Feltűnt neki, hogy cicája már nem ápolja magát rendszeresen, szőre összetapadt és csomós lett. És mint mind tudjuk, ez semmi jót nem jelent, ha az extra igényes és tisztaságimádó macskákról van szó. A hölgy hallgatott is a megérzésére, és azonnal elvitte kedvencét az állatorvoshoz. Ott közölték vele, hogy a télire felszedett zsírréteg a hibás. A cicus nem lusta, depressziós vagy beteg, egyszerűen csak meghízott, és már nem éri el a legtöbb területet.

Mi mindig is mondtuk, hogy okosabbak, mint azt a legtöbben hiszik

Az alábbi hölgy szintén átélte a poklot, ugyanis kedvence megállás nélkül az alomtálcához szaladgált, és kapargatta, rugdosta a benne lévő almot. A macskatartók másik visszatérő rémálma ez a jelenség, ugyanis általában valamilyen húgyúti megbetegedést jelez előre. Kivéve most.

A cicust ugyanis gazdija azzal ösztönözte, hogy használja az alomtálcát, hogy jutalmat adott neki. És ahogy már írtuk is, remek hosszú távú memóriájuknak köszönhetően akár 10 évig is emlékeznek dolgokra. Hát még, ha az a valami magában foglalt egy kis csemegét is. A fifikás macska egy kis jutalomfalat reményében szaladgált az alomhoz újra és újra.

Tudja meg a világ, pisilnem kell!

A következő gazdi az állatorvostól tudta meg, hogy a kandúr cicák néha, amikor használják az almot, szeretik hangosan tudatni az egész világgal, hogy pisilnek. Szó sincs fertőzésről, betegségről vagy fájdalomról. Egyszerűen csak a remekül fejlett öntudat játszik itt szerepet. Mi imádjuk!

Majdnem feltáró műtét lett a vége a boldog dorombolásnak

A következő fiatalember első macskásként picit jobban aggódott, mint az átlag. De ugyebár korán megtanuljuk, hogy jobb félni, mint megijedni. A cica a kezdetektől fogva hallatta ezt a különös, reszelős hangot, ami miatt a gazdi egyből a legrosszabbra gondolt: tüdőgyulladásra.

Rohant is az állatorvoshoz. Mivel éppen nem lehetett hallani a hangot, nem volt vesztegetnivaló idejük, ugyanis ilyen esetekben minden perc számíthat. A röntgen és egyéb vizsgálatok után már a műtéthez előkészülve a fura, reszelős hang hallható lett. Az állatorvos csak ennyit mondott: Uram, ez a macska dorombol.

A depresszió nem válogat

Ennek a gazdinak a macskája halálra rémítette a családot. Szinte minden jelet mutatott, ami a macska haldoklását jelzi előre: nem ivott, nem evett, a szokottnál is többet aludt és elbújt mindenki elől. Az állatorvosnál tett látogatás alkalmával azonban nem tudták eldönteni, hogy a diagnózis után sírjanak vagy nevessenek.

A doki ugyanis elmondta, hogy a macska egészsége kifogástalan, csak egy kicsit depressziós. A jelekből ő arra gondol, hogy valószínűleg egy harcba keveredhetett, ahonnan nem győztesként távozott. Ez pedig rendkívül megtépázta szegény cicus önérzetét.

Amikor a féktelen harag kérlelhetetlenül csap le a gazdira

Írtunk már ebben a témában cikket, de mindig nagyon vicces olvasni ilyen esetekről és látni, hogy a valóságban is megtörténnek. Ez a gazdi 500 dollárt, azaz körülbelül 200 ezer forintot fizetett ki, hogy megtudja, macskája nagyon haragszik rá, amiért elutazott. A cicus mindent bevetett: ignorálta a hazaérkező gazdit és még az alomtálcába való pisilést is teljesen mellőzte. Brávó; gyors és hatékony módszer!

Nem volt a fogára való

Ez a tulajdonos szintén 200 ezer forintnak megfelelő dollárt hagyott ott az állatorvosnál, csak hogy megtudja, kedvence nem szereti az új jutalomfalat ízét. A macska nem bízta a véletlenre, hogy átmenjen az információ. Kedves természetét meghazudtolva folyamatosan fújt mindenkire. Mi szóltunk, hogy nagyon kifinomult az ízlésük!

állatorvos alomtálcán kívüli ürítés beteg a macska betegség tünetei depresszió depressziós a macska dorombolás furcsa macskaviselkedés haragszik haragszik a gazdira igaz történet intelligens macska kövér macska macska viselkedése műtét válogatós macska vicces történet vicces történetek az állatorvosnál viselkedés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink