hirdetés

5 jel, ami arra utal, hogy macskád hiányol: a hetyke viselkedés büszke, de érző szívet rejt

Hangai Lilla

2022. augusztus 20 - Képek: Getty Images Hungary

Biztosak vagyunk benne, hogy minden gazdi ismeri azt a gyomortájékon jelentkező szorító érzést, amikor visszaigazolják a foglalást a nyaralásra kiválasztott szálláshelyről. Abban a pillanatban biztossá válik, hogy egy rövid időre kénytelenek lesznek hátrahagyni kedvencüket. De vajon a cicák hogyan élik meg gazdájuk távollétét?

hirdetés

Ha őket kérdeznénk, valószínűleg egy vállrándítással kísérve legfeljebb annyit felelnének, hogy maximum csak a megszokás miatt lenne furcsa a gazdi hiánya. De mi már ismerjük őket, mint a rossz pénzt, és tudjuk, hogy a néha hetykének tűnő viselkedés mögött érzékeny lélek bújik meg. A távollét utáni viszontlátás édes örömében ez a néhány jel arra utal, hogy macskádnak is annyira hiányoztál, mint ő neked.

1. Úgy viselkedik, mintha nem ismerne meg

Ha hazaérkezve te alig várod, hogy magadhoz öleld és megsimogasd kedvencedet, ellenben ő elhúzódik tőled és megesküdnél rá, hogy még fintorog is, az bizony azt jelenti, hogy szőrös kis barátod neheztel rád, amiért magára hagytad és rákényszerítetted, hogy átérezze a macskákhoz oly méltatlan érzést, a hiányt.

Mindent megtesz ilyenkor, hogy érzékeltesse veled, nincs szüksége rád. Elbújik, elsétál melletted vagy a távolból fürkész ítélkező arckifejezéssel. Hogy ez a büntetés meddig tart, az cicád személyiségétől függ. Lehet néhány perc, de akár órák is. Hagyd csak, hadd tegye meg ő az első lépést, semmi szükség rá, hogy még ennél is jobban a becsületébe taposs.

2. Hozzád dörgölőzik, hogy megjelöljön az illatával

Ennek a mozzanatnak nagyon fontos szerepe van, ugyanis le kell mosnia rólad azt az idegen és visszataszító nyaralós bűzt. Addig kizárt, hogy hozzád bújjon, míg meg nem szabadított a szabadság szagától. Attól a szabadságétól, amit nélküle töltöttél el.

3. Úgy ragad hozzád, akár a tépőzár

Aztán persze vannak olyan típusú macsekok is, akik nem félnek kimutatni gyengéd oldalukat. Ők csak arra tudnak gondolni, hogy ha többet törődtek volna veled és figyelmesebbek lettek volna, akkor nem kellett volna idegen földön keresned a boldogságot.

Ha cicád olyan bátor, hogy a közelségével ki meri mutatni érzéseit, ne foglalkozz a kicsomagolással és a zuhany is megvár. Ölelgesd meg kedvencedet, és bújjatok össze. A legértékesebb kincsünk az, ha meg tudjuk élni a spontán kialakuló különleges pillanatok szépségeit.

4. Dorombolástól visszhangzik a lakás

A dorombolás sokféle érzelmet kifejezhet a boldogságtól a félelemig. Ha nyújtózkodással is párosul, az azt jelenti, hogy a cica elégedett. Igen, elégedett, mert végre hazatértél arról az undok nyaralásról, és láthatod mit hagytál ki.

„Ha maradtál volna, minden nap kaptál volna ilyen koncertet. Ezek után legközelebb kétszer is meggondolod, hogy elmenj, igaz? Na, gyere kicsit közelebb, hadd dagasszak a térdeden!”

5. Ha megbetegszik kedvenced

Ez aztán a mesteri tőrdöfés a gazdi szívébe. Ha a bársonytalpúak stresszesek és idegesek, bizony akár betegek is lehetnek. Hogy a szeparációs szorongás ne mérgezze meg kelleténél jobban a külön töltött időt, érdemes előre készülni különlegesebb játékokkal, mászóalkalmatosságokkal és egy olyan cicaszitterrel, aki nem csak az etetésért felelős.

beteg a macska dorombolás élet féltékeny emberre furcsa macskaviselkedés hiányol a macska macska viselkedése macskaviselkedés szeretet viselkedés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!