hirdetés

Ha imádod a cicákat, egyszer látnod kell egy ilyen eseményt: élménybeszámoló a 2022 novemberi Nemzetközi Macskakiállításról

Ferenczi Deborah

2022. november 23 - Képek: Ferenczi Deborah, Facebook

A Macskamánia Egyesület Nemzetközi Macskakiállítást rendezett hétvégén, 2022. november 19-én és 20-án Budapesten, a Lurdy Házban. A kiállítás érdekessége, hogy több száz különlegesebbnél különlegesebb macskát lehetett megcsodálnia az érdeklődőknek. A szervezők pedig egy percre sem hagyták a közönséget unatkozni, ugyanis a kiállítás mellet sok más érdekes program is volt.

hirdetés

A hétvégén, vagyis 2022 november 19-én és 20-án Budapesten, a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában, megrendezésre került a Nemzetközi Macskakiállítás. Miután módfelett érdekelt minket, hogy miként is kell elképzelni egy ilyen eseményt, így mi is elmentünk a helyszínre, hogy a saját bőrünkön tapasztaljuk meg a macskakiállítások magával ragadó hangulatát.

Milyen egy macskakiállítás?

Ahogyan belépünk, ketrecek százai sorakoznak, bennük pedig különlegesebbnél különlegesebb cicák találhatóak. Érdemes megjegyezni, hogy még a legnagyobb macskarajongóknak is okozhatnak meglepetéseket ezek a cicák, ugyanis a fajták olyan széles skálája megtalálható a kiállításon, melyről a legtöbb ember talán még csak nem is hallott. Arról nem is szólva, hogy ezek a cicák mind páratlan szépségnek örvendnek. A helyzet komikuma, hogy míg egy kutyás rendezvényen az ebek módfelett barátságosak, és láthatóan örülnek az emberi jelenlétnek, addig ezek a macskák jó esetben rá se hederítenek az emberre, rosszabb esetben pedig egyenesen rosszallóan néznek mindenkire, aki csak a ketrec közelébe merészkedik. Azonban a varázsa az egésznek egyedülálló, pláne ha imádod a cicákat, ugyanis ennyi macskát még bizonyosan nem láttál egy helyen.

Milyen programok voltak?

Alapvetően a programok minkét nap szoros ütemben voltak tervezve. Elsőként szigorú orvosi vizsgálattal vette kezdetét a kiállítás, ami annak érdekében történt, hogy minden résztvevő állat egészséges legyen. Ezek után az ünnepélyes megnyitó vette kezdetét, majd a bírálatokra került sor, ezek után pedig délután kihirdették a közönségdíj nyertesét (itt mindenki szavazhatott a számára legszimpatikusabb cicára), majd ezt követően a zsűri előtt megtörtént a fajtagyőztesek díjazása: Best of Breed, Best in Show. Végül ünnepélyes záróbeszéddel zárták az adott napot. A kiállítás mindkét nap 10 órától 18 óráig volt látogatható a közönség számára. Rengeteg gyermek is részt vett a kiállításon, és számukra külön programokkal is készültek a szervezők.

Ezentúl a gazdik nemcsak macskájuk szépségében mérhették össze az erejüket, hanem kreativitásukat is megcsillanthatták a ketrec dekoráló verseny keretein belül. Lehetőség volt helyben, megbízható tenyésztőktől vásárolni fajtatiszta, gyönyörű kiscicákat. Így, aki ebből a célból szeretne ellátogatni, annak is mindenképpen ajánlatos, hiszen annak ellenére, hogy zömében magyar tenyésztők képviseltették magukat, jócskán akadtak külföldiek is, igazán különleges almokkal.

Összességében ez kihagyhatatlan élmény mindazoknak, akik rajonganak a macskákért, és szeretnének igazán különleges, gyönyörű cicákat látni. Hiszen bárkinek lehetősége nyílik szakemberekkel, tenyésztőkkel beszélgetni, illetve bepillanthat ebbe a különös világba, melyet a macskák iránti rajongás hozott össze.

macska tenyésztés története macskakiállítás macskás program szeret a macska tenyésztő
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink