hirdetés

3 kávézó a fővárosi cicabarátoknak: lazítás közben macskákat is simogathatsz!

Ferenczi Deborah

2022. november 11 - Képek: Getty Images Hungary

Az állatbarát helyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Budapesten, azonban kezdenek teret hódítani az olyan kávézók is, melyeknek központjában kifejezetten a macskák állnak. Ezeknek a létesítményeknek pontosan az a lényege, hogy testközelben találkozhassunk cicusokkal olyan környezetben, melyben ők is, és mi is jól érezzük magunkat. Amennyiben te is imádod a cicákat, akkor ezeket a nagyszerű kávézókat neked találták ki.

hirdetés

Budapesten tudomásunk szerint egyenlőre két olyan kávézó van, melyben specifikusan csak macskákkal találkozhatunk, és egy, melyben több egzotikus állat mellett cicák is vannak. Az alábbiakban ezt a három kávézót szeretnénk röviden bemutatni, hiszen sok cicakedvelő számára ezek meglátogatása nagyszerű program lehet.

CatMuseum, ahol a macskák története életre kell

Az első ilyen helyszín a budapesti CatMuseum, mely a belváros szívében, a Vadász utca 26. szám alatt található. Ugyan egy kicsit eltér a többitől annak jellegében, hogy nem teljesen kávézó, sokkal inkább egy interaktív múzeum, ahol az cicáról szóló érdekességek megismerése közben közvetlen módon is kapcsolatba kerülhetsz a létesítmény cicáival. Sőt, ha igazán a szívedbe lopták magukat, akkor még macskasimogató bérletet is válthatsz, így pedig akár rendszeresen is látogathatod ezeket a kedves cicusokat.

Egyébként maga a múzeum is úgy tartja, hogy kifejezetten azoknak az állatbarátoknak hozták létre ezt a helyet, akik nem engedhetik meg a macskatartást, azonban rajonganak a cicusokért. A helynek a különlegessége, hogy kifejezetten arra törekedtek, hogy olyan cicabarát környezetet hozzanak létre, ahol elsősorban az állatok érzik magukat jól. A környezetet pedig különleges festmények díszítik. Annak érdekében, hogy ez a cicáknak pedig maximálisan komfortos legyen, még házirendet is létrehoztak, és létszámlimit korlátozza a belépők számát.

Cat Café Budapest, ahol cicák mellett fogyaszthatod a kávédat

A Cat Café Budapest hagyományos példája a macskás kávézóknak, az előző helyhez hasonlóan szintén a belvárosban található Bajcsy-Zsilinszky úttól mintegy két perc sétára, a Révay utca 3. szám alatt. A kávézó lényege, hogy reggeli vagy éppen a délutáni frissítő kávédat cicák társaságában fogyaszd el. Természetesen a hely szigorú házirenddel működik annak érdekében, hogy a cicák zavartalanul tudjanak élni. Jelenleg mintegy 15 cica található meg a kávézóban, melyek között vannak mentett és fajtiszta állatok is. Így, ha a reggeli kávéd mellé szeretnél egy kis lélekgyógyító társaságot, garantáltan ez lesz számodra a legjobb hely a feltöltődésre.

Zoo Café, ahol nem csak cicákkal találkozhatsz

Végül, de természetesen nem utolsó sorban a Zoo Café, ami annyiban különbözik az előzőktől, hogy itt nemcsak macskákkal találkozhatsz, hanem olyan egzotikus, és egyben kézhez szoktatott állatokkal is, mint a kaméleon, nyuszi, kígyó, és még sok más különlegesség. Természetesen a biztonság érdekében itt is szükséges betartani a házirendet. A dolgozók egyébként mind kiválóan értenek az állatokhoz, és készségesen tartanak beszámolót is egyes egyedekről. Ebben a kávézóban is helyet kaptak a macskák, akik előszeretettel sétálgatnak a vendégek között és ugranak fel egy-egy asztalra. A kávézó az V. kerületben található, a Fejér György utca 3. szám alatt.

Amennyiben valamilyen különleges programra vágysz, vagy éppen a gyermekedet lepnéd meg egy kis izgalommal, akkor bizonyosan nagyon jó választás lesz a macskás kávézók kipróbálása!

macska hatása az egészségre macska hatása emberre macska jótékony hatásai macska kávézók Budapesten macskakávézó szeret a macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink