hirdetés

Ezek a biztos jelei, hogy tökéletes gazdija vagy cicádnak: ha sűrűn néz a szemedbe és lassan pislog, biztosan nagyon szeret téged

Hangai Lilla

2022. december 26 - Képek: Getty Images Hungary

Imádjuk őket akkor is, ha szeszélyesek, kiszámíthatatlanok és teljes mértékben öntörvényűek. De vajon honnan tudhatod, hogy macskád is ilyen feltétel nélküli szeretetet érez irántad?

hirdetés

A közhiedelemmel ellentétben a cicák igenis szeretik és ragaszkodnak a gazdijukhoz, és ezt ki is mutatják. Összegyűjtöttük azokat a jeleket, amikkel egyértelműen tudatja veled bolyhos kis kedvenced, hogy te vagy a legjobb gazdi, akit csak elképzelhet magának.

1. Lassú pislogás

A gyakori szemkontaktus és a lassú pislogás egyértelmű jele annak, hogy cicád szerint te vagy a gazdik netovábbja. A lassú pislogást te is nyugodtan viszonozd egy ugyanolyan lassú pislogással. Így elmondhatod neki és biztosan meg is érti, hogy te is szereted.

2. Hiányzol neki, ha nem vagy otthon

Bizony, még a legönállóbb fajták és személyiségek is hiányolják a gazdit, ha sokáig van távol. Ha nyaralni voltál, és a hazaérkezés után úgy tűnik, mintha sértődötten ignorálna cicád és elbújik előled, az azt jelenti, hogy hiányoztál neki és még egy kis időre van szüksége, hogy újra feloldódjon a jelenlétedben.

Ha hozzád dörgölőzik és hangos nyávogással üdvözöl egy hosszú munkanap után, az is azt jelenti, hogy hiányolt napközben. Kutatások bizonyítják, hogy a macskák még a finom falatok és kedvenc játékuk elé is helyezik a gazdival eltöltött időt. Így már világos igaz, hogy mennyit is jelentesz neki?

3. Ha nem esik nehezedre tiszta körülményeket biztosítani számára

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a boldog cica egyik legfontosabb kiegészítője a mindig tiszta és jól megközelíthető alom. Így elkerülhetőek a fertőzések és a negatív viselkedésminták is. A macskák rendkívül igényes, és ha szabad így fogalmazni, kényes állatok, így ha minden nap kilapátolod az almot, azért elképesztően hálásak neked. Biztosak vagyunk benne, hogy ha tudnának beszélni, ezt el is mondanák neked. Ezt az egy dolgot garantáltan.

4. Ha mindig a nyomodban van

Nem tudsz úgy tenni egy lépést sem a házban, hogy ne követne? Az egyik pillanatban még a kanapén szunyókál, a másik pillanatban már a kád mellett ül, és őriz téged fürdés közben? Érezd magad megtisztelve, ugyanis még az egyik kedvenc tevékenységüket, az alvást is félreteszik miattad.

5. Rajtad is dagaszt

A kölyökcicák dagasztják a mamájuk pocakját, hogy serkentsék a tej áramlását szopás közben. A felnőtt egyedek pedig dagasztanak, hogy kényelmessé és otthonossá tegyék a környezetüket, valamint erősítsék a kötődést. A dagasztással meg is jelölnek téged, ami pedig annyit tesz, tudatják mindenkivel, hogy hozzájuk tartozol. Ennél már csak egy szerelmeslevél lenne nagyobb dobás részükről.

6. Megmutatja neked a pocakját

Ezután a következő lépés az lesz, hogy egy #1 Gazdi feliratú bögrével lep majd meg a szülinapodra. Ha cicád elég kényelmesen érzi magát veled, annyira, hogy a legsérülékenyebb testrészét, vagyis a hasát is feltárja előtted, akkor biztos lehetsz benne, hogy igazán bensőséges és szerető a kapcsolatotok.

Ugyanakkor bármennyire is csábító, nem javasoljuk, hogy a hasát simogasd. Kivéve akkor, ha többször megbizonyosodtál már arról, hogy szereti. Ez inkább csak egy gesztus részéről, jobb, ha megmaradsz a fülek tövénél, az áll alatti és az állkapocs melletti rész vakargatásánál.

7. A farka hegye mozgásban van, kis kampót formál vagy a lábaid köré tekeri

A macska farka sokat elárul a hangulatáról. A bozontos farok, a felfelé álló szőr és az ívelt hát azt jelzi, hogy fenyegetve érzi magát, a felkunkorodó és a végén ringatózó farok pedig azt, hogy nyugodt, boldog és magabiztos a kedvenced a jelenlétedben. Ha cicád rendszeresen a lábaid köré tekeri farkincáját és a kis fejét hozzád dörzsöli, dagadhat a mellkasod a büszkeségtől, hiszen olyan szuper gazdi vagy, amit minden macskának kívánunk.

bizalom boldog a macska boldog macska dagasztás élet farok kommunikáció hiányol a macska jó gazdi lassú pislogás macska hiányolja az embert macska testbeszéde macska viselkedése macskaalom ragaszkodik a macska szemkontaktus testbeszéd tökéletes gazdi
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink