hirdetés

9 ok, amiért imádjuk a macskákat: szórakoztatnak minket, és még a stressz-szintünket is csökkentik

Ferenczi Deborah

2022. szeptember 6 - Képek: Getty Images Hungary

Te is imádod a macskákat? Nos, ezzel mi sem vagyunk másképpen. Minden egyes mozdulatuk, rezdülésük és kis huncutságuk csak arra késztet, hogy még nagyobb rajongói legyünk a cicusoknak. Éppen ezért összegyűjtöttünk egy rövid listát arról, hogy mi miért szeretjük a cicusokat.

hirdetés

A macskák szeretete számos embert összeköt, hiszen sokan imádják ezeket a kis szeretnivaló teremtényeket. Azonban sokszor szavakba sem tudjuk önteni azt, hogy mennyi mindenért vagyunk odáig értük. Az alábbiakban ezeket a pontokat szedtük össze.

1. Szépek

Nyilván lehet számos indokot hozni, de úgy hiszem, az egyik legalapvetőbb és egyben legegyértelműbb indok, hogy szeretjük őket, mert gyönyörűek, és szabályos esztétikai élményt nyújt csak a puszta látványuk is.

2. Függetlenek

Bár viszonylag sok macskakritikus úgy gondolja, hogy ez kifejezetten hátránynak bizonyul, mégis úgy vélem, az egyik legnagyobb varázsa abban van a cicusoknak, hogy olyannyira független gondolkodók, hogy az már szinte élvezetes. Ezentúl pedig jellemző rájuk, hogy nem félnek megszegni a szabályokat, ami igazán lehengerlő tulajdonság.

3. Bárkivel képesek barátságot kötni

Annak ellenére, hogy a cicák meglehetősen öntörvényűek, szinte bárkivel képesek barátságot kötni, mivel ez számukra semmiképpen sem teher, sokkal inkább egyfajta élvezet. Így gyakorta előfordulnak esetükben egészen irreálisnak mondható barátságok is. Gondolok itt például akár egy náluk sokkal nagyobb testű lóval kötött szoros kapcsolatra.

4. Nem kell sok a boldogságukhoz

Az egyik legszerethetőbb dolog bennünk, hogy egyáltalán nem kell sok ahhoz, hogy boldogok legyenek. Bőven elég némi élelem, egy kényelmes fekhely és egy szerető gazdi, hogy úgy érezhessék, övék az egész világmindenség.

5. Mesterei a pihenésnek

A macskák egyszerűen mesterei a pihenésnek. Bárhol, bármilyen körülmények között képesek arra, hogy a semmittevésbe kezdjenek. Úgy hiszem, jócskán van mit tanulnunk tőlük. Hiszen mi, emberek nagyon nehezen vagyunk képesek teljesen kikapcsolni, akár csak percekre is. Ellenben a cicák úgy tudnak pihenni, mintha csak ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

6. Az otthonunk díszei

Valljuk be, semmi sem mutat olyan jól a kanapénkon, mint kedvencünk. Mintha csak neki készítették volna a teljes lakberendezést. Bárhol, bármilyen pozícióban fekszik, egyszerűen tökéletesen illeszkedik az otthonunkhoz.

7. Megvigasztalnak, ha arra vágynál

Szomorú vagy? Cicád pontosan tudja, hogy milyen fájdalmakon mész keresztül, így egészen biztosan mindig melletted lesz, ha sírni támadna kedved, ha szomorú lennél. Bizonyosan mindig meg fog vigasztalni.

8. Csökkentik a stressz-szintedet

Számos kutatás kimutatta, hogy a háziállatok képesek csökkenteni az általános stresszérzetet. Szorongási problémáid vannak? Nem érzed magad jól a bőrödben? Folyamatosan stresszelsz? Nos, egy macska jelenléte valószínűleg sokat fog segíteni a problémádon.

9. Intelligensek

Végezetül pedig a számomra talán legszimpatikusabb tulajdonságot is kifejteném, hogy páratlan módon intelligensek. Pontosan tudják, mit akarnak, azt hogyan tudják elérni, és kényük-kedvük szerint képesek irányítani az embert, ha éppen úgy akarják. Ez nem csoda, intelligenciájuk különleges az állatvilágban.

élet ember szereti a macskát gyógyító macska kutya macska barátság macska szeretet szeret a macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!