hirdetés

Ez az apróság nagyon sokat elárul a macskád hangulatáról

Hangai Lilla

2024. július 8 - Képek: Getty Images Hungary

Még egy gyakorlott macskatartóban is gyakran felizzik néha a gondolat, hogy kedvenceink milyen titokzatosak is valójában. De talán pont ezért vonzódunk hozzájuk annyira!

hirdetés

Fontos azonban, hogy megpróbáljuk megérteni őket amennyire csak tőlünk kitelik, ugyanis csak így biztosíthatjuk számukra a kiegyensúlyozott és boldog életet. A következőkben egy nagyon egyszerű trükköt mutatunk, amivel a macska hangulatát könnyedén kielemezhetjük és értelmezhetjük. Erről minden gazdinak tudnia kell!

Ebből megismerheted a macska hangulatát

Ha a fül vagy a bajusz állására vagy a nyávogásának milyenségére gondoltál, persze akkor sem állsz nagyon távol a valóságtól, ám van itt még valami, ami kifejezetten beszédes lehet. Számtalan kutatás bizonyította már, hogy a macska a kakiján keresztül is képes feltárni valódi érzéseit. Talán nem erre számítottál, de figyelj csak!

Ha kedvenced sosem kaparta el az ürülékét, akkor a továbbiak rád nem vonatkoznak. Ez valószínűleg egy tanult viselkedés az esetében, nem kell miatta aggódnod. Ha azonban eddig mindig gondosan elrejtette a végterméket, most pedig egyszerűen a tálcán hagyja közszemlére téve, az azt jelentheti, hogy valamilyen zavar állt be a rendszerben. A legvalószínűbb nem egészségügyi ok, hogy a macska kifejezésre szeretné juttatni a dominanciáját, szeretné a háztartásban élők számára jelezni, hogy ez az ő területe.

Lehet, hogy a cica egy ideje már ugyanott él, mégis valami miatt azt érzi, hogy a területe veszélyeztetve van. Lehetséges, hogy a környéken más, idegen macska járkál, akinek így szeretne üzenni. De az is előfordulhat, hogy olyan változás állt be az otthonotokban, amely kizökkentette őt a biztonságérzetéből. Érdemes végig gondolni, hogy mi lehet nálatok ez a tényező. Ha másik macska is él a lakásban, könnyen meglehet, hogy kettejük között jött létre valamilyen nézeteltérés.

A macska hangulatáról árulkodik az alomhasználata

Ha tudod, hogy nem ezzel lehet a gond

Ha biztos vagy benne, hogy nincs olyan külső tényező, ami miatt így viselkedhetne a cicád, és az alomtálca is elég nagy számára, tehát meg tud fordulni benne, hogy el tudja kaparni a bizonyítékot, akkor feltehetően valamilyen egészségügyi probléma áll a viselkedés mögött. Ugyan nincsenek olyan specifikus diagnózisok, amelyek miatt a macska ne temetné el a kakiját, ám ha valamilyen fájdalmat, kényelmetlenséget érez, az meggátolhatja ebben. Ha bizonytalan vagy, mindenképpen javasoljuk, hogy keresd fel az állatorvost!

Te tudod, hogy milyen az ideális macskaürülék? Ha nem, mindenképpen kattints ide! Kedvenced egészségügyi állapotáról szinte mindent elárul.

alomtálca macska kaki macska ürülék terület védelme területjelölés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!