hirdetés

Közel fél év után tért haza a kecskédi cica, gazdáit is sokkolta, ahogy megérkezett

Szénási Szimonetta

2024. február 7 - Képek: Az én macskám

Avarka története amellett, hogy megható, roppant tanulságos is minden macskatartó számára.

hirdetés

A cirmos macska fiatal kora ellenére már nagy utat járt be – azt azonban még gazdái sem tudják, merre. A kecskédi cica ugyanis egy napon úgy döntött, világot lát. Legalábbis nyoma veszett, mindenki legnagyobb bánatára. Történetét egyik gazdája, Adrienn mesélte el.

Avarkát hónapokig siratták.

A pocakban érkezett

A később Avarka névre keresztelt jószág már az anyukája hasában is nagy kalandokat élt át. A nőstény macska ugyanis vemhesen bukkant fel egy kecskédi portán, egészen pontosan Adri szüleinél. Ahol szó szerint tárt kapukat talált, így 2019. április 1-jén – a dátum azóta is sok derültségre ad okot, egyúttal magyarázatul is szolgál Avarka bolondos viselkedésére – napvilágot látott négy kiscica. Két kandúr és két kislány. Előbbiek idővel gazdára találtak, szintén Kecskéden, a lányok pedig, Avarka és Hercegnő, maradtak az eredeti helyükön. Herci Adriék kedvence lett, és csak a szomszédba kellett költöznie. Így testvérével bármikor meglátogathatták egymást. Ám egy napon Avarka nem jelent meg.

Beszélő nevek

Adritól a nem mindennapi névválasztásnak is megtudtuk a magyarázatát: Avarka főként a kerti tuják alatti száraz gallyas-leveles zugban szeret tanyázni. Nővére ellentétben igazi kényes Hercegnő.

Sokkoló felbukkanás

A cirmos macska egészen pontosan július 1-én tűnt el, és hosszú hetekig hiába keresték. Egy hónap után már el is siratták a szeretett cicát, árulta el Adri. Ám egy decemberi reggelen megtörtént, amire senki sem számított.

December 5-e volt, éppen munkába készültem, siettem a buszra. Hallottam, hogy odakint nyávog valaki. Azt gondoltam, esetleg látogatók érkeztek Hercihez. Ám amikor kinyitottam az ajtót és meghallottam a jellegzetes, vékony nyávogást, majd a félhomályban egy árnyék villámsebesen a fürdőszobai etetőtálhoz rohant, döbbenten konstatáltam, hogy ő bizony Avarka

– idézte fel a váratlan reggel eseményeit Adri, aki azt is elárulta, hogy férjével bizony megkönnyezték a macska hazatérését.

Mikrochipet kap

Az 5 hónap távollét alatt Avarka valószínűleg valakinél benti cicaként vendégeskedett: tőle szokatlan magabiztossággal járt-kelt a bútorokon, és az alomtálcát is kereste.

Hivatalos gazdái, azaz Adri szülei is módfelett örültek kedvencüknek, akinek azonban egy új lakótárssal is meg mellett barátkoznia: Hamuka, a szürke cica szeptemberben szegődött a házhoz, azóta pedig az ivartalanításon is átesett, ahogy korábban Avarka és Hercegnő is, valamint mikrochipet is kapott.

Hamukát meglepte az új lakótárs, Avarka azonban nyugodtan fogadta a kicsit.
Utóbbival hamarosan Avarka is gazdagabb lesz, ahogy a soron következő oltásokat – mind a veszettség ellenit, mind a kombináltat – is meg fogja kapni.
A chip fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni a macskák esetében sem! Ebben a cikkben részleteztük, miért elengedhetetlen, hogy kedvencedet is ellássa az orvos az aprócska azonosítóval.
eltűnt macska elveszett a macska ivartalanítás mentett macska mikrochip vemhes macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink