hirdetés

2 tonna beton alól mentették meg ezt a tündéri kismacskát: videón az akció

Szénási Szimonetta

2023. november 2 - Képek: Getty Images Hungary

Ez a csepp cica igazán nagy bajba került, ám a rendőrök és az állatmentők mindent megtettek érte.

hirdetés

A közelmúltban történt az eset Long Islanden, amelynek főhőse egy imádnivaló, ám halálra rémült kölyök cica, aki egy több mint 9 méter mély csatornába zuhant. A helyzetén tovább rontott, hogy a lejáratot egy két tonnás betonlap zárta el. Felvétel is készült róla, miként mentették meg a macskát.

A kis jószág szemmel láthatóan nagyon rémült volt.

Egy éjszakán át dolgoztak

Mint a helyi híradások írják, a bajbajutott állatra annak „sikoltozása” hívta fel a figyelmet – szerencséjére. A kétségbeesett nyávogásnak köszönhetően ugyanis tudomást szereztek a mélyben rekedt macskáról. A rendőrség, valamint a Strong Island Animal Rescue nevű állatmentő szervezet munkatársai is a helyszínre siettek, hogy segítsenek.

A körülmények igencsak megnehezítették a mentőakciót, hiszen nemcsak a nehéz beton, de a nagy mélység is körülményessé tették annak lebonyolítását. Szerencsére az állatbarát egyenruhások és állatvédők nem adták fel. Egész éjszaka dolgoztak, hogy elmozdítsák a fedlapot, majd megoldják a kiscica felszínre hozását.

Végül egy csapda leeresztésével küzdöttek meg a mélységgel, amiben fel tudták húzni a rémült jószágot.

Az elismerésre méltó csapatmunkáról felvétel is készült:

Örökbeadják

A fekete-fehér kandúr végül épségben jutott ki, amit a későbbi állatorvosi vizsgálatok is megerősítettek. A szervezet magához vette a szerencsés cicust – akinek remélhetőleg nem használódott el egyetlen élete sem a kilencből –, és szeretnének neki örökbefogadót találni.

A mi egyenruhásainkra is büszkék lehetünk

Szerencsére nem csak külföldön történnek szívmelengető állatmentések; ahogy számos alkalommal beszámoltunk már róla, hazánk tűzoltói, rendőrei, a Magyar Közút munkatársai, valamint az állatvédők és a civil állatszerető emberek is rengeteg bajbajutott jószágot mentenek meg  nap mint nap.

Sok cica köszönheti az életét a jólelkű, segítőkész embereknek.

Így segíthetsz te

Azt, hogy mit tehetsz, ha segítségre szoruló állatot találsz, EBBEN a cikkben részleteztük. ITT pedig arról írtunk, hogy miként mentheted meg egy elgázolt macska életét. Mert sajnos igen gyakran esnek áldozatul a forgalomnak, főként a kijárós és a kinti cicák.

állatmentés életmentés fekete-fehér kandúr kölyökmacska örökbefogadás videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!