hirdetés

Te láttál már vámpírmacskát? Videón mutatjuk!

Hangai Lilla

2024. március 10 - Képek: Getty Images Hungary

Most akkor vámpír vagy macska? Ennek a jószágnak hosszabb szemfogai vannak, mint magának Drakulának.

hirdetés

A videón szereplő Pixel természetesen nem vámpír, csupán a legédesebben mosolygó macska, egészen pontosan egy cornish rex kandúr. Mindjárt kifejtjük, hogy mennyiben normális az, ha egy cica ilyen hosszú agyarakkal büszkélkedhet.

A szemfogak a macskák esetében is tépésre szolgálnak, aminek eredményeképpen nem is annyira ritka, hogy egyes példányoknál hosszabbra nőnek. Ez teljesen normális jelenség, semmi baja a macskának. Megfigyelték, hogy a fekete cicákra ez különösen jellemző lehet.

A szakértők azon a véleményen vannak, hogy ezek a hosszú szemfogak a macskák esetében örökségek vad őseiktől. A fekete bundaszínről pedig kiderült a DNS-tesztek alapján, hogy az ősök azért tartották meg ezt a színt, később pedig örökítették tovább, mert hatékonyabb vadásszá tette őket, ugyanis segített a rejtőzködésben. Sőt, már azt is tudjuk a kutatóknak köszönhetően, hogy a fekete bunda erősebb immunrendszert is takar (szó szerint és átvitt értelemben is.) Az ebben az árnyalatban pompázó  cicák ellenállóbak számos betegséggel szemben. Pixel bár nem teljesen fekete, a standardban meghatározott árnyalatának neve a black smoke, vagyis füstös fekete.

Ide kattintva különböző érdekességeket tudhatsz meg a macskák fogairól. Sejtetted volna például, hogy nem lehet lyukas foguk?

cuki videó fogazat macskás videók szemfog vámpírmacska videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink