hirdetés

Így került haza 3 hét után a Tatabányai Mentőállomás szeretett macskája

Szénási Szimonetta

2023. szeptember 16 - Képek: Getty Images Hungary

Egyenruhás gazdái már nagyon aggódtak a vörös szépségért. A Mentőszolgálat munkatársai jó hírekkel érkeztek.

hirdetés

Csaknem három hete nem adott hírt magáról Guszti, a tatabányai mentős macska. Aggódó gazdái valószínűleg már a legrosszabbtól tartottak, amikor érkezett a telefon. Egy helybéli család talált rá a cicára, akiben rögtön felismerték a sokat keresett jószágot.

Azonnal értesítették a Mentőállomást, Guszti pedig már aznap este megszokott környezetében pihenhette ki a hosszú csavargás fáradalmait.

Mint az Országos Mentőszolgálat bejegyzésében írják, a kalandor azóta folyamatosan az életmentőkhöz bújva piheg. Ezúton köszönték meg a keresőposzt megosztásait, ami nélkül Guszti valószínűleg nem talált volna haza.

Tanulság: benti tartás, mikrochip és okos keresés

Bár nagyon örülünk, hogy Guszti története jól végződött, muszáj elmondanunk: a kinti és a kijárós tartás sajnos ezzel a kockázattal (is) jár (a számos betegség mellett). És nem minden macska olyan szerencsés, hogy épségben visszakerüljön a családjához!

Ám a benti cicákkal is megesik, hogy kiszöknek és kereket oldanak, így minden macskatartónak ajánljuk, hogy mihamarabb tetessen mikrochipet kedvencébe. Így könnyen azonosítható az állat, ráadásul az egészségügyi adatai is felvezethetők a PetVetData nevű nyilvántartási rendszerbe.

A mikrochip több szempontból is nagyon hasznos!

Másészt ha elveszett a cicád, akkor fontos, hogy minél hatékonyabban eredj a nyomába! Az utcai plakátolás helyett ma már sokkal hatékonyabb, ha a közösségi médiát hívod segítségül. A saját profilod mellett a helyi csoportok (városi, városrészi kerületi, stb.) és az országos macskás közösségek oldalai is hatékonyak lehetnek.

Emellett vedd fel a kapcsolatot a környékbeli állatmentő szervezetekkel, hiszen sokszor hozzájuk kerülnek a befogott állatok. Az állatorvosotokat is érdemes értesíteni, hátha valaki beviszi hozzájuk kedvencedet. Ha van mikrochip benne, akkor pedig a doktor az említett rendszerben tudja jelezni, hogy a gazda keresi.

A tervek szerint Guszti is hamarosan megkapja a chipjét, hogy ha ismételten kalandozni támad kedve, biztosan visszakerüljön bajtársaihoz.

állatmentés életmentés eltűnt macska mikrochip szökés vörös macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!