hirdetés

Tatán, az Almási úti temető egyik szeméttárolójában egy zacskóba kötve találtak rá a négy pár órás kiscicára. Az állatmentők friss képeket és híreket osztottak meg róluk.

hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban a tatai temető egyik szemetesébe dobtak négy bezacskózott kiscicát. A mindössze pár órás újszülöttek segélykérő nyávogására egy arra sétáló anyuka és kislánya lettek figyelmesek. Nekik köszönhetően megmenekültek a picik. A Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány friss híreket osztott meg a testvérekről. Így néz ki most a négy macska.

A kiscicák csak pár órásak lehettek/Kép: Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány

Gazdára várnak

A csepp kiscicákat lelkiismeretes, éjjel-nappal tartó gondozással tudták életben tartani, tekintve, hogy cumisüvegből kellett táplálni őket, 3 óránként éjjel-nappal, valamint az ürítésben is segíteni kellett nekik – akárcsak az anyamacska tette volna. Szerencsére ideiglenes befogadójuk – vagy ahogy a posztban írják, pótmamájuk – mindezt vállalta, aminek hála a kiscicák szépen fejlődtek.

Ilyen picik voltak, mikor rájuk találtak./Kép: Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány

A legfrissebb képeken egyszerűen lenyűgözőek: egészséges, csupa élet ifjú macskák lettek, akik már elérték azt a kort, hogy örökbefogadhassák őket.

Ahogy az állatmentők írják, a kézhez szokott, roppant barátságos cicák ügyesen használják az almot, és az oltási programjuk is megkezdődött. Kiemelik, hogy szeretnék őket párban gazdásítani, hogy ne unatkozzanak a jövőben sem.

Kisherceg és Chili két vörös kandúr, míg Cherry és Chloe a fekete és cirmos nőstények.

Benti tartás, ivartalanítás és mikrochip: a biztonság garanciái

Ezen felül csak benti tartásra lehet őket elvinni, és nagyon fontos, hogy a leendő gazdának vállalnia kell a jövőbeni ivartalanítást, továbbá az alapítvány részéről az utánkövetést. (Utóbbitól sokan tartanak, pedig ez pusztán annyit jelent, hogy a megmentők szeretnének a jövőben is friss híreket, képeket kapni egykori védencükről, hogy megbizonyosodjanak róla, minden rendben van az állattal. Egy felelősségteljes gazdának nem jelenthet problémát ez a fajta kapcsolattartás!)

Ehhez hozzátennénk a mikrochippel való megjelölés fontosságát is, aminek macskáknál ugyanazok az előnyei, mint a kutyák esetében: a chipnek hála azonosítható az állat, valamint a PetVetData nevű rendszerbe való regisztrációval nyomon követhető az egészségügyi állapota, illetve ellátása. Például a kapott oltások. Ez az állattartók számára is nagyon előnyös, hiszen ha bármilyen okból – szökés, lopás – nyoma veszik kedvencének, a kis eszköznek hála pillanatok alatt azonosíthatják. Valamint a soron következő oltásokról sem feledkezik meg ennek köszönhetően, hiszen a rendszerben visszanézhető, az állat mikor kapta meg a legutóbbit.

állatkínzás állatmentés benti macska életmentés ivartalanítás macska örökbefogadás mentett macska mikrochip örökbefogadás
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink