hirdetés

Rendőr mentett cicát az M6-oson: az orvosok megdöbbentek a vizsgálatnál

Szénási Szimonetta

2023. május 23 - Képek: police.hu; Lajka Állatvédő Alapítvány/Facebook

A százhalombattai rendőrőrs zászlósa a szolgálati helyére autózva vette észre az úttesten fekvő macskát. Azonnal megállt, hogy segítsen neki, majd a munkahelyére is magával vitte az állatot.

hirdetés

A rémült macska az M6-os autópálya közepén, gombócba kuporodva rettegett a körülötte cikázó forgalomtól. Az éppen munkába tartó rendőr egy foltos kupacra lett figyelmes, csak közelebb érve jött rá, hogy egy cica fekszik az autópályán. A macska szerencséjére a mentés jól alakult!

Micikét az M6-os autópályáról mentették./Kép: Lajka Állatvédő Alapítvány

Egy rémült kupac az autópálya közepén

Mint a rendőrség beszámolójában írják, szerencsére gyér volt a forgalom, így az egyenruhás satufékezett, majd a vészvillogót bekapcsolva óvatosan megközelítette az állatot. A levegő után kapkodó jószág először nagyon félt, és bizalmatlanul szemlélte a felé közelítő alakot, aki kedves hangon próbálta megnyugtatni. A cica egy darabig hátrált, de a biztató szavak célt értek, és végül engedte magát megfogni.

A meleg autó kényelme, na és persze az, hogy megszűnt a körülötte cirkáló autók jelentette veszély, tovább csillapította a halálra rémült jószágot.

Macskacicó gazdit keres

Békésen kocsikázva jutottak el a rendőrőrsre, ahol megszárították, majd rengeteg simogató kéz és kedves arc gyűrűjében pihenhette ki az addigi izgalmakat. Mialatt a cica hangosan nyávogva elpanaszolta, miken ment keresztül, megtalálója felvette a kapcsolatot a Lajka Állatvédő Alapítvánnyal, amelynek munkatársai gondjaikba vették Macskacicót – ahogy a beszámolóban kedvesen becézik az átmeneti vendéget.

Mielőtt azonban útjára engedték új barátjukat, egy videót is készítettek, emlékül – és kedvcsinálónak a leendő gazdi számára. Ugyanis Macskacicónak szeretnének mielőbb szerető, gondoskodó gazdát találni, aki nem engedi, hogy még egyszer hasonló traumán kelljen átmennie!

Íme a felvétel:

Korábban meglőtték

Az életmentő zászlós másnap természetesen érdeklődött kis barátja hogyléte felől. Megnyugtató híreket kapott: a vizsgálatok szerint a macska tüdeje zúzódott, és légmell alakult ki nála, de az állapota stabil. Infúzióval és gyógyszerekkel kezelik, amik hatására gyorsan javul.

Az alapítvány megdöbbentő hírekről számolt be az általuk csak Micikeként emlegetett cicáról. Eszerint az orvos egy légpuskalövedéket is talált a testében, ami már régebb óta benne lehetett.

Légzése rendben van és nincs életveszélyben, de egy légpuska töltényt találtak, ami korábbi sérülésből származik. Gazdi sajnos nem jelentkezett és nem tudjuk, hogy kerülhetett a cica az autópályára. Rendkívül rossz lelki állapotban van, sokat nyávog és folyamatosan simogatásra van szüksége. Sajnos az étvágya nem az igazi, eszeget, de nagyon keveset, ezért ha néhány napon belül nem rendeződik, további orvosi ellatásra lesz szükség. Egyébként egy szépen ápolt szoba cica. Chip nincs benne

– írják a posztban.

Az ivartalanítás megoldás lehet

A rövid, de sorsfordító találkozás kapcsán az állatvédők elmondták, hogy sajnálatos módonrengeteg elgázolt kisállathoz riasztják őket. Ez a történet most szerencsés véget ért, de valóban csak a szerencsén és a jólelkű rendőrön múlt, hogy a cica túlélte az életveszélyes kalandot.

Sok kijárós macska sajnos az életével fizet a kalandozásért, pláne a párzási időszakban, amikor a hormonok űzik őket mind messzebb az otthonuktól. Éppen ezért életmentő az ivartalanítás, ahogy ezt egy közeli beszélgetés során dr. Császár-Szabó Veronika klinikus állatorvos is megerősítette. A szakember továbbá elmondta, hogy a balesetek mellett számos halálos betegségtől is megóvhatod így kedvencedet. Ha szeretnél többet megtudni a témában, olvasd el a doktornővel készült interjúnkat ITT.

Ugyanígy írtunk már arról is, hogy a macskák esetében is nagyon fontos a mikrochip, hiszen annak segítségével azonosítható az állat. Így hasonló helyzetben azonnal értesíteni tudják a gazdát, és nem kerül menhelyre, majd új családhoz az állat.

állatmentés baleset chip életmentés gázolás ivartalanítás mentés mikrochip rendőr rendőrség sérült macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink