hirdetés

Megrázó, hol talált rá Tatán egy kislány a bezacskózott újszülött cicákra

Szénási Szimonetta

2023. május 14 - Képek: Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány/Facebook

Az édesanyjával a tatai Almási úti temetőnél sétáló gyerek figyelt fel a halk nyávogásra. Neki köszönhetően menekült meg a négy csöppség, akiken még látszottak a születés nyomai.

hirdetés

Dühös és elkeseredett posztban számoltak be a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány munkatársai a valóban felháborító esetről, miszerint négy, még teljesen friss újszülött kiscicát találtak Tatán, az Almási úti temetőben. Külön kegyetlensége az ügynek, hogy a négy ártatlan kis jószágot bezacskózták, majd a zöldhulladék gyűjtésére való tárolóba dobták. Ezzel, hogy a cicák a kukába kerültek, szinte semmi esélyt sem adtak nekik a túlélésre.

A szeméttárolóból négy újszülött kismacska került elő, még nedvesen./Kép: Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány

A gondviselés azonban vigyázott a cicákra, és egy éppen arra járó kislány meghallotta halk panaszszavukat. A gyermek szólt az édesanyjának, majd rövidesen rábukkantak a kiscicákra.

Egy állatszerető Anyuka épp a kislányával sétált hazafelé az Almási úti temetőnél, mikor a kislány halk cicásírást hallott. Elkezdték keresni a hangok forrását, és az elszáradt virágoknak, koszorúknak fenntartott tárolóban, egy zacskóban 4 teljesen újszülött kiscicára bukkantak. Még nedvesek voltak.

– írják az alapítvány közösségi oldalán, amelynek munkatársai a bejelentést követően azonnal az anyuka segítségére siettek.

Elgondolni is szörnyű, milyen érzés lehetett a kislánynak szembesülni efféle barbársággal.

Már esznek

Bár félő volt, hogy az életük első perceinek megpróbáltatásait nem élik túl a kölykök, az állatmentők mindenben segítették a kiscicákat befogadó édesanyát: tápszert, cumisüveget, puha plédeket, melegítőpárnát vittek neki, és elmagyarázták a legfontosabb tudnivalókat az újszülött cicák gondozását illetően.

A megtalálásukat követő napon örömteli hírek érkeztek az egynapos bébikről. Ügyesen megtanulták használni a cumisüveget, sőt már a dolgukat is elvégezték. A táplálkozás és az ürítés pedig biztató jelek.

Összefogás

Mint a posztban írják, nagyon sokan siettek az árva jószágok segítségére. Ennek a támogatásnak hála sikerült elegendő újszülött tápszert vásárolni a kiscicák számára.

Nem ők az egyetlenek

A négy kicsin kívül szintén a napokban érkezett a szervezethez másik két kiscica Kecskédről. Őket nem tudták megtanítani az üvegből való evésre, de sikerült találniuk egy anyamacskát, aki elfogadta a jövevényeket és pótmamájukként szoptatja őket.

A többi szervezetnél hasonló a helyzet: a tavaszi posztok jó része ad hírt arról, hogy kölyök cicák kukába, út szélére, erdőbe kerülnek. A felelőtlen állattartók magukra hagyják őket, vagy vemhes macskájukat.

Az elkeserítő tapasztalatok után nem csoda, ha az állatvédők és a jólelkű emberek is felháborodásuknak adnak hangot.

Ivartalanítani kell!

Emellett újra és újra elismétlik – ahogy ezúttal is –, mennyire fontos az időben elvégzett ivartalanítás. Rengeteg szenvedéstől lehetne megkímélni a világot, ha minden gazda komolyan vennék a felelős állattartást, aminek az is a része, hogy megelőzik a nem kívánt szaporulatot.

Az pedig egyértelmű, hogy kidobni, magára hagyni, vagy zacskóba zárva halálra ítélni egy élőlényt: állatkínzás. Ami büntetendő.

állatkínzás állatmentés állatvédelem ivartalanítás kidobott macska kiscica kölyökmacska macska ivartalanítása örökbefogadás
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!