hirdetés

Ezeket a macskákat mintha űrlények hozták volna a Földre (videó)

Hangai Lilla

2024. március 29 - Képek: Getty Images Hungary

Aki a macskák világában kevésbé járatos, könnyedén azt hiheti, hogy a felvételen nem is földi lényeket lát. Eláruljuk, kik ők.

hirdetés

A keleti rövidszőrű megalkotásakor az volt az eredeti cél, hogy bővítsék Nagy-Britanniában a sziámi génállományt, ugyanis a II. világháború alatt szinte az összes tenyészprogram tönkrement A sziámit orosz kékekkel, brit rövidszőrűekkel, abesszinekkel és házi macskákkal keresztezték, aminek következtében ez a cica egyedi módon több mint 300 színváltozatban elfogadott. A hatalmas, egymástól távol ülő füleiről azonnal felismerhető; és bizony ez a testrész az, ami a karcsú, elvékonyodó testtel párosítva földönkívüli külsőt kölcsönöz a fajtának.

A szépséges kölykök: 

És egy gyönyörű felnőtt példány: 

Annak ellenére, hogy a külső megjelenés megbabonáz bennünket, a keleti rövidszőrű jelleme az, ami igazán rabul ejt. Rendkívül ragaszkodik a gazdához, árnyékként fogja követni minden lépését, emiatt a magányt nehezen viseli. Intelligens és beszédes jószág, akit minden érdekel, mindenről tudni akar. Élénk és mozgékony, egy élmény nézni, ahogy kecsesen, szenvedélyesen játszik vagy ugrándozik, mászik. Hűséges és tele van szeretettel, de csak olyan gazdiknak ajánlott, akiknek lehetősége van sokat foglalkozni a kedvenccel.

Itt elolvashatod a keleti rövidszőrű fajtaleírását, itt pedig a személyiségjegyekhez párosítunk macskafajtákat.

cuki videó keleti rövid szőrű macska keleti rövidszőrű kiscica videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink