hirdetés

Sok cica él boldogan a Néprajzi Múzeum elzárt területén: mi lesz az etnomacskákkal a bontás után?

Ferenczi Deborah

2022. július 15 - Forrás: MAVED Facebook, Képek: Instagram 

Hallottál már az úgynevezett „etnomacskákról", akik azok a gazdátlan cicák, akik a Néprajzi Múzeum területén élnek? Annak érdekében, hogy mihamarabb gazdákra találjanak ezek az aranyos cicusok, még egy Instagram-oldalt is létrehoztak számukra.

hirdetés

A Néprajzi Múzeum cicái, vagyis az „etnomacskák” azok a cicusok, akik eddig boldogan éltek a építkezések miatt lezárt területen. Azonban nyáron megszűnik az addig biztonságot adó otthonuk, így az állatok sorsa mielőbbi megoldásra vár.

A MAVED a Néprajzi Múzeummal együttműködve megoldást keres a kialakult helyzetre

A MAVED, vagyis a Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány, akiknek már az eddigiekben is számos komoly macskamentő akciójuk volt, együttműködésbe kezdett a Néprajzi Múzeummal annak érdekében, hogy megmentsék a hontalanná vált cicák sorsát. A Néprajzi Múzeum támogatja, hogy a MAVED befogja és ivartalanítsa az adott macskákat. A szelídebb egyedek számára a későbbiekben örökbefogadó napot fognak hirdetni, ahol remélhetőleg minél több cica biztonságos otthonra talál. Azonban azok a macskák, akik nincsenek emberhez szokva, rövid időn belül vissza lesznek helyezve erre a területre. Sőt, a Néprajzi Múzeum még az etetésüket is engedélyezni fogja.

A mentés már folyamatban van

A napokban elkezdte a MAVED a múzeummal való egyeztetést, illetve az önkénteseik fel is mérték a terepet, így már megkezdődhet a cicák befogása, illetve ivartanítása.

etnomacskák kóbor macska macska kóborol macska mentés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink