hirdetés

Így akadályozta meg a cica, hogy a kisgyermek kizuhanjon az erkélyről: macskák, akik életet mentettek

Ferenczi Deborah, 2023. január 24 - Kép: Getty Images Hungary

A kutyákhoz hasonlóan a macskák is képesek nagyon mély ragaszkodást megélni az ember irányába. Így olykor az is előfordul, hogy bizonyos esetekben – szeretetük kifejezéseként – megmentik gazdájuk életét, kiváltképpen, ha az egy kisgyermek. Az alábbiakban összegyűjtöttünk négy videót, melyeken kamerák örökítették meg azt, hogy egy cica szeretete milyen hatalmas mértékeket tud ölteni.

hirdetés

A macskák módfelett bátor lények, akik minden probléma nélkül képesek nekimenni akár egy tőlük sokkal nagyobb kutyának is, ha arról van szó, hogy kis gazdájuk élete bajban van. Az alább felsorolt videók mind azt mutatják, hogy egy macska bizony nemcsak egy házi kedvenc, hanem egy igazi védelmező is.

1. Az első videón láthatóan egy kutya próbál megtámadni egy gyermeket. Azonban a hős macska, észrevéve, hogy gazdájának bántósás eshet, azonnal nekirontott a kutyának, ezzel megmentve a gyermeket a komolyabb sérülésektől. 

2.  Ezen a felvételen láthatóan a kisgyermek próbál felkapaszkodni az erkély korlátjára, azonban sikertelen módon, ugyanis a macska mindent megtesz azért, hogy megvédje a kis gazdája életét a kizuhanástól. 

3. Az alábbi videón megfigyelhető, ahogyan a gyermek próbálja elérni a sütőt, illetve bogarászni akar rajta. Azonban a cicus azonnal felfogja, hogy ez veszélyes, és mindent megtesz azért, hogy a gyermek ne tudjon hozzáérni a forró tűzhelyhez. 

4.  Végezetül nem egy konkrét esetről hoztunk videót, hanem egy rövid összevágást mutatunk arról, hogy a macskák mennyire rajonghatnak a kisgyermekekért, és mennyire védelmezik őket. 

A fent mutatott videókon kitűnően látszik, ahogyan a macskák képesek minden áron védelmezni a kis gazdájukat. Éppen ezért becsüljük meg a cicusokat, ugyanis nem tudhatjuk, mikor mentik meg az életünket!

hirdetés
Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon