hirdetés

Így segíthet az akupunktúra a macskádon: szemmel látható lesz a változás, és a vérvizsgálat is igazolhatja a gyógyulást

Hangai Lilla

2023. április 24 - Képek: Getty Images Hungary

Akupunktúra a macskának? Mielőtt pesszimistán felszisszennél, hallgass meg minket! Az ötlet csak elsőre tűnik furcsának, ha bemutatjuk, hogy is működik a kezelés, mire jó és milyen eredményeket hozhat, minden kételyed tovaszáll!

hirdetés

Az akupunktúra egy ősi kínai kezelés, amely abból a meggyőződésből ered, hogy mindannyiunk egészségét a testünkön áthaladó energiakeringés őrzi meg. Ha ez a keringés nincs harmóniában, a test megbetegszik. A kezeléshez használatos energiaharmonizáló tűket a nyomási pontokban szúrva felszabadítják a blokkokat, ezáltal elősegítve a gyógyulást. A legjobb pedig az, hogy az akupunktúra a macskák esetében is remek eredménnyel alkalmazható.

Már az ókori kínaiak is hitték, hogy az akupunktúra működik a macskáknál is

Macskabarátaink testükön hasonló energiapontokkal rendelkeznek, mint mi, emberek, így egy képzett állatorvos képes megfelelően kezelni egy cicát is akupunktúra segítségével. Ha szakember végzi, a kezelés biztonságos és fájdalommentes, ugyanis a tűk jól behelyezve nem küldenek fájdalomjeleket az agyba. Valójában a legtöbb macska ellazul az eljárás során, sőt sokan bevágják a szundit is. (Persze azzal számolni kell, hogy mindig akadhatnak olyanok, akik nem viselik jól a kezelést.)

Az akupunktúra hatása nem egyik napról a másikra jelentkezik, fokozatosan látod majd a változásokat kedvenceden. Egy-két alkalom után máris éberebb, szociálisabb, nyugodtabb lehet, és régi önmagához hasonlóan mozoghat. Krónikus betegségek esetén előfordulhat azonban, hogy a cicának élete hátralévő részében kezelésre kell majd járnia.

A betegségtől függően érdemes lehet a terápiát hagyományos orvosi kezeléssel együtt alkalmazni; ezt természetesen az orvossal tudod majd egyeztetni. A kezelések kevesebb mint egy perctől harminc percig tarthatnak, és végig ott lehetsz cicáddal.

Az akupunktúrás állatorvos többféle módszert is alkalmazhat: a hagyományosan kézzel beszúrt tűk mellet egyes terapeuták lézereket vagy apró, elektromos áramlökéseket is használhatnak a területek stimulálására. Hogy melyik lesz a legkedvezőbb, azt az orvos dönti el.

Hogy lásd, mennyire komoly dologról van szó, az akupunktúra hatását a vérvételek eredményein folyamatosan nyomon lehet követni. Továbbá nincs mellékhatás és kockázat. A kezelés után a cicák aznap egy kicsit többet alszanak majd, de ez inkább az orvosnál tett látogatásnak tudható be, mint magának a kezelésnek.

Ezek kezelhetők az akupunktúrával

Az akupunktúrát hatékonyan alkalmazták a macskák számos különböző állapotának, betegségének a kezelésére. Leggyakrabban fájdalmak, mozgásszervi betegségek, sérülések, vesebetegségek, gyomor- és bélrendszeri betegségek, asztma, valamint allergia kezelésére vetik be. Sőt enyhíti a rákkezelések mellékhatásait is.

Általában az étrend megváltoztatásával, gyógynövényekből készült gyógyszerekkel és táplálékkiegészítőkkel, modern gyógyszerekkel, valamint egyéb kezelésekkel és eljárásokkal kombinálják.

Ha szimpatikus a lehetőség, mindenképpen javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot az állatorvosoddal. Ha ő nem is tudja elvégezni a kezelést, biztosan tud olyan szakembert ajánlani, aki megbízható.

akupunktúra állatorvos allergia alternatív kezelés artritisz Asztma beteg a macska fájdalom IBS kezelés rák rákos megbetegedés vesebetegség
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink