hirdetés

A cicamentő zuglói törzsőrmester: így esett meg a szíve a 10 ukrán macskán, akik egy Ladából pislogtak rá

Ferenczi Deborah

2022. november 8

Megdöbbentő dolog történt november hetedikén hajnalban, egy cicákkal teli kocsi jelent meg a zuglói kapitányság parkolójában. Ami pedig ennél is furcsább volt, hogy annak ellenére, hogy a menekülő hölgy magyarul nem beszélt, szembe találkozott Fedák András törzsőrmesterrel, aki történetesen beszél ukránul, így megértette, hogy mit kíván a tudomására hozni a sofőr. A nő azt próbálta elmagyarázni, hogy a csomagtartójában 10 ukrán kiscica található.

hirdetés

Miután a törzsőrmester ukrán rendszámot vélt felfedezni, azonnal tudta, hogy érdemes keletszláv nyelven elindítania a diskurzust. A meglehetősen fáradtnak tűnő sofőr elmagyarázta, hogy az utóbbi időben se nem evett, se nem ivott, ugyanis egyenesen a Fekete-tenger partjáról, Odesszától indulva autózott, meg sem állva Budapestig.

A menekülő hölgy és annak kedves utazóközönsége

Majd elmagyarázta, hogy immár 19 órája van folyamatosan úton, azonban utastársai nem tudták felváltani, ugyanis egytől egyig macskák. Mondani sem szükséges, hogy a törzsőrt azonnal elbűvölte a 10 cica, aki mind rá szegezte a tekintetét. Így elhatározta, hogy segítséget fog nyújtani számukra.

A váratlan segítségnyújtás

Miután a hölgynek csak ideiglenes szállás kellett, hiszen Münchenbe tartott, így a Védelmi Bizottság segítségével sikerült ideiglenes elhelyezést szerezni számára a Madridi utcai szükségszállón. A tiszthelyettes így szolgálati autója segítségével elvezette az ideiglenes szállásra a macskákkal teli autót. Erre egyébként azért volt szükség, mert nem működött a hölgy GPS-e, illetve igencsak nehéz lett volna számára kommunikálni az ott dolgozókkal, a nyelv ismeretének a hiányában. Így ebben is nagy segítségére volt az, hogy elkísérte az ukránul beszélő rendőr. Ennek köszönhetően pedig bebocsátást nyertek a számukra kijelölt szobába, sőt még a cicák elhelyezésében is segítettek.

cicás történetek mentett macska ukrán háború ukrán macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink