hirdetés

35 legyengült és beteg cicát mentettek Mosonmagyaróváron egy romos házból: nagy a baj, minden segítségre szükségük van!

Hangai Lilla, 2022. augusztus 31 - Képek: Menedék Állatvédő Alapítvány Facebook

A mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány 35 beteg, sokkos és legyengült cicát mentett ki tegnap egy lezárt, romos lakóházból. Minden segítségre szükségük van, a legtöbbük azonnali orvosi kezelésre szorul!

hirdetés

Tegnap 17.00-kor osztotta meg az alapítvány a Facebook-oldalán a posztot, miszerint aki tud, segítse őket szállítódobozokkal, hogy a macsekokat azonnal és biztonságosan elfuvarozhassák a helyszínről. Az akkori kiírás szerint még próbáltak bejutni az épületbe, kicsit később már jelezték, hogy elég box gyűlt össze, köszönnek minden felajánlást és a mentés megkezdődött.

Felfoghatatlan körülmények közül szabadították ki az állatokat

A mentés több órán keresztül zajlott, éjszakába nyúlóan. Szerencsére végül minden cicát sikerült begyűjteniük és biztonságba helyezniük. Sajnos a legtöbbük egészségi állapota egyszerűen szólva is borzalmas. A körülmények leírhatatlanok voltak, de a képek és a videók remekül illusztrálják. Az alapítvány jelezte azt is, hogy a feljelentés állatkínzás miatt megtörtént.

Már biztonságban, de a kilátások még nagyon rosszak

Az alapítvány sajnos már így is telített gazdikereső cicákkal és ennek tetejébe még adódott ez a helyzet is. Az anyagi keretek kimerültek, az önkéntesek pedig munka mellett, megfeszített tempóban már így is alig tudják ellátni a feladatokat. Ezért kérik mindenkinek a segítségét!

Közzétettek egy listát, hogy milyen jellegű felajánlásokat várnak; mi is buzdítunk mindenkit, hogy ha bármilyen aprósággal is tudja támogatni a mentőakciót, segítsen! Egy ilyen helyzetben a legkisebb dolog is életet menthet.

A lista tehát a következő:

• Pénzadomány az alapítvány számlaszámára
• Az anyagi hozzájárulás mellett tárgyi felajánlásokat is nagy hálával fogadnak: felület fertőtlenítőszer, kézfertőtlenítő, gumikesztyű, macskaalom, alomtálca, alomlapát, jó minőségű általános és gasztrointesztinális macskaeledel, vitamin, hasfogószer, takaró, rongy.
• Ventillátorokra is szükségük van, hogy hűthessék a cicákat.
• Egyéb lehetőség híján ketrecbe lettek elhelyezve az állatok, ami távol áll az ideálistól. Egy-egy állat átvétele is nagy segítség lenne.
• Állatvédő szervezetek közreműködésére és segítségére is nagy szükségük van, valamint fuvarra, hogy eljussanak ezekhez az alapítványokhoz a cicák.

Ha bármilyen kérdésed vagy megjegyzésed van az esettel kapcsolatban, bátran keresd a Menedék Állatvédő Alapítványt a 06 70 365 8096-os telefonszámon vagy a [email protected] címen. Természetes Facebook üzeneten keresztül is elérhetőek.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
hirdetés
További cikkeink

Keresés az oldalon