hirdetés

Szavak nélkül mesélnek ezek a képek: így élik meg az ukrán cicák a háborút

László Enikő

2022. április 12 - Képek: Getty Images Hungary, Facebook: UAnimals

A következőkben tíz szívszorító képpel mutatjuk be az ukrán cicák helyzetét. Míg a szerencsésebbek gazdájukkal együtt menekülhettek el az oroszok által megszállt területekről, mások teljesen magukra maradtak.

hirdetés

Az orosz-ukrán háború miatt rengeteg ember és állat veszti életét. Nemcsak a házi kedvencek, de a vadon élő és az állatkertekben lakó állatok is hatalmas bajban vannak. Most a macskák szemszögéből mutatjuk be a háború borzalmait.

1.

Nagyon rossz állapotban lévő cica a lerombolt lakóépületek előtt. A fénykép elkészülése óta a macska biztonságban van, kapott segítséget. Jelenleg az ukrán Belügyminisztériumban él, ahol sok szeretetet és törődést kap.

2.

Mentett macskák apácával Odesszában, egy női kolostor területén. Az odesszai női kolostor megmenti azokat a cicákat, akiket a háború elől menekülő gazdik hagytak hátra. Jelenleg mintegy 80 macska él a kolostor területén. Önkéntesek segítenek a cicáknak, és próbálnak nekik új családot keresni.

3.

Maria, aki anyjával, macskájával és két hörcsögével az ukrajnai háború elől menekült, macskájával játszik egy magánházban, ahol további 7 emberrel együtt látják vendégül őket a romániai Visóorosziban. Visóoroszi lakosainak túlnyomó többsége ukrán nemzetiségű, néhányan menekülteket fogadtak be, akik többsége Románián keresztül utazik át másik országba.

4.

Az állatorvos Jakub, egy Ukrajnából megmentett szfinx macskával a cicák menedékhelyéül kialakított szobában, egy alapítvány przemyśli (lengyelországi) létesítményeiben.

5.

Egy menekült lány melegíti cicáját, amikor megérkezik a szlovákiai határátkelőhöz.

6.

Egy ukrán katona simogat egy macskát Szvetlodarszk falu közelében, a Donyeszk régióban.

7.

Gazdátlan macska ül egy teljesen lerombolt kijevi épület oldalán, a támadások után.

8.

Ukrán cica egy ketrecben, az Ada állatklinikán, amely menedéket és állatorvosi segítséget nyújt az orosz támadások során otthonukat és gazdájukat vesztett állatoknak a lengyelországi Przemyślben.

9.

Jaroszláv, aki az ukrajnai Mariupolból menekült el. Macskájával, Alisával egy ideiglenes menedékhelyen látható a lengyelországi hrubieszowi sportcsarnokban szervezett fogadóponton.

10.

Katona ölel egy cicát, aki elvesztette otthonát a támadások következtében.

élet képek mentett macska Ukrajna ukrán háború
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink