A férfi, aki azt hitte kiscicát fogadott be, majd napok múlva jött rá, mekkorát tévedett

Ferenczi Deborah, 2023. március 9 - Képek: Getty Images Hungary, YouTube

Egy Kínában élő férfi a legnagyobb jószándékkal fogadott magához egy elhagyott kiscicát, akit egy farm közelében talált. Azonban pár nap elteltével kiderült, hogy a kiscica még véletlenül sem házimacska.

Egy Kínában élő férfi éppen egy farmon dolgozott, amikor arra lett figyelmes, hogy egy aranyos kiscica kerülgeti. Úgy vélte, hogy szegény párának nincsen otthona, és nagyon messzire keveredhetett a gazdáitól, így magához fogadta. Azonban három nap elteltével megtudta, hogy az 1 hónapos kölyök valószínűleg nem is házimacska, hiszen viselkedése meglehetősen eltér azoktól.

Az alábbi videóban látható az állat:

A félresikerült örökbefogadás, avagy a leopárdmacska

A férfi igazán boldog volt új lakótársától, azonban három nap elteltével nagyon sok furcsa dologra lett figyelmes. Például a kölyök teljesen máshogyan fogyasztotta a táplálékot, mint egy cica, valóságosan rávetette magát az ételre. Így a férfinak egyre gyanúsabb lett, hogy a pettyes jószág valójában egy vadmacska-kölyök. Felkereste a rendőrséget, akik szinte azonnal megállapították, hogy ez bizony egy leopárdmacska (melyből háziasított cicák bevonásával alakították ki a bengálit). A faj egyébként nagyon gyakori Kína térségében, és mind mérete, mind kinézete egy házimacskához hasonló, azonban az emberhez nem képes szocializálódni. Egyébként a leopárdmacska védett faj Kínában.

A család újraegyesítésére való próbálkozás

Miután a rendőrség meggyőződött arról, hogy nem szándékosan vásárolt vadállatot a férfi, megpróbálták újraegyesíteni a családot, azonban nem sok sikerrel. Valószínűsíthetően az anyaállat elment vadászni, és csak erre az időre hagyta magára. Miután a férfi elvitte, vélhetően még két-három napig visszatérhetett a területre, hogy megtalálja, ám miután a cica nem volt ott, más mezők felé vette az irányt.

Így végül lemondva a család újraegyesítéséről, a rendőrök egy állatmenhelyre küldték a vadmacskát, ahonnan később, felnőtt korában visszahelyezték természetes élőhelyére.

Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon