hirdetés

Egyedül, sírva sétált cicájával a dunaharaszti kislány: szívszaggató, mire kérték a szülei

Ferenczi Deborah

2023. április 21 - Kép: Getty Images Hungary

Egy rendkívül szomorú történetet osztott meg a Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány. Húsvétkor egy örökbefogadójuk egy felettébb szívszaggató jelenetre lett figyelmes: egy kislány állathordozóval a kezében járkált teljesen egyedül a szemerkélő esőben, és sírdogált. 

hirdetés

A hölgy aki rátalált az egyedül kószáló kislányra, azonnal megállt, és megkérdezte, hogy miért sír olyan keservesen. A válasz pedig igazán megdöbbentő volt, ugyanis a kicsi elmesélte, hogy a szüleinek elegük lett a csintalan kiscicájából, és úgy döntöttek, hogy nem maradhat tovább náluk az állat. Ezért elküldték a kislányt, hogy keressen új gazdát szeretett jószágának.

Addig nem mehetett haza, amíg nincsen új gazdi

A gyermek sírva mesélte, hogy addig haza se mehet, amíg nem talál új gazdát kedvencének. Így hát kénytelen volt útnak eredni, és megpróbálni új családot keríteni a macskának. A terve pedig az volt, hogy majd útközben odaadja egy idegennek. A hölgynek természetesen azonnal megesett a szíve a kislányon, és megígérte neki, hogy addig nem nyugszik, ameddig nem talál új, szerető otthont a cicájának. Így sebtében felkereste a Dunaharaszti Állatvédők Alapítványt, akik azon nyomban elkezdtek új helyet keresni az állatnak.

Miután a bejelentés megtörtént, az állatvédők elindultak a család címére, azonban ott nem nyitottak nekik ajtót. Rövid nyomozás után sikeresen megszerezték az apuka telefonszámát, akit végül sikerült is elérni. A férfi a telefonban azt mondta, hogy allergiás a bolhacsípésre, ezért kell megszabadulniuk a macskától. Természetesen az állatvédő azonnal tudta, hogy így a cica ott nem maradhat.

Jó helyre került

Végül 20 perc alatt sikerült új gazdit találni a Maya névre hallgató cicusnak. Szerencsére jó helyre került, olyan gazdához, aki gondoskodni fog róla, és nem riasztja vissza pár bolha, sőt már meg is vette ellenük a szükséges cseppeket. Rövidesen pedig az állatorvosnál is jelenésük lesz az oltások és a jövőbeni ivartalanítás végett. A cicának tehát minden jel szerint jóra fordult a sorsa, de szegény kislány szíve biztosan darabokra tört.

macska és gyerek macska gyerek viszonya macska örökbefogadás örökbefogadás örökbefogadás előnyei örökbefogadott macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink