hirdetés

Macska küzdött a prérifarkasokkal, hogy megmentse kutyabarátját (videó)

Molnár Enikő

2024. február 6 - Képek: Getty Images Hungary

A macskákat sokan önző lényeknek tartják, akiket magukon kívül kevés dolog érdekel. Ha ezt az elképzelést még nem cáfolták meg elégszer, az alábbi videóban lévő cica mindenképpen bebizonyítja, hogy milyen hősiesek, ha szükség van rájuk.

hirdetés

Az alábbi történet több fronton is ellentmond a macskákról alkotott sztereotípiáknak. Egyrészt ez a fekete macska bizonyítja, hogy a macskák színéről alkotott babonáknak semmi valóságalapja nincs. Nem lesz tőle a sátán szolgája, egy boszorkány vagy éppen balszerencsehozó, sőt. Ez a cica pont, hogy szerencsét hozott. Másrészt arra is rácáfol, hogy a kutyák és macskák ősellenségek, és eredendően ki nem állhatják egymást. Vannak fajták, akik mellé valóban nem ajánlott cicát fogadni, ám a legtöbb esetben megfelelő összeszoktatással a ház állatai tolerálhatják, sőt, akár meg is kedvelhetik egymást. A videóban kiengednek egy kis termetű, fehér kutyust, hogy elvégezze az esti dolgait, ám hirtelen prérifarkasok támadnak rá. Szegény ebnek kevés esélye van, hiszen egy ragadozó is többszöröse a testméretének, itt pedig legalább kettőről, ha nem többről van szó. De szerencséjére segítségére sietett a ház hősies macskája, aki rárontott a prérifarkasokra, így megmentette az eb életét.

Ki tudja, hogy mi történt volna, ha a bátor cica nincs a közelben, hogy megmentse a barátját. A kutyus lábát ugyan meg kellett műteni, de felépült, és mára már jól van. Ami pedig a cicát illeti, sérülés nélkül megúszta az ütközetet, és azóta is őrzi a területet.

@thepawheroes

Black house cat saves dog who was attacked by two coyotes #blackcat #catsoftiktok

♬ snowfall - Øneheart & reidenshi

Inspiráló volt látni, ahogyan a kis kinti macskánk csak úgy nekiugrott a két prérifarkasnak, akik megtámadták ezt a kiskutyát, akit annyira szeret

– nyilatkozta a gazdi a hírcsatornának

Bár ez a cica megmentette a család kutyájának életét, nem minden macska szereti ennyire a lakótársát, főleg az elején. Olvasd el ebben a cikkünkben, hogy hogyan nyerte el a morcos és tartózkodó skót lógófülű cica szívét a kitartó szamojéd.

fekete macska hősies macska kutya macska barátság videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink