hirdetés

Mégis létezik kutya-macska barátság? Így mentette meg Ginger egy cica életét

Ferenczi Deborah

2022. június 11 - Képek: Getty Images Hungary

Annak ellenére, hogy köztudott tény, hogy a kutya-macska viszonyok nem mindig a legfelhőtlenebbek, mégis adódik úgy, hogy egy életre szóló barátság születik belőlük. Íme egy aranyos történet a kutyáról, aki megmentette egy ártatlan kiscica életét, akivel ezek után legjobb barátok is lettek.

hirdetés

A kutya-macska viszony sokszor egyáltalán nem felhőtlen, mivel két annyira különböző állatról beszélünk, akik sokszor teljesen félrekommunikálnak egymással, hiszen más a habitusuk, a természetük, más a testbeszédük is. Ennek ellenére, ha együtt nőnek fel vagy megfelelően szocializálják őket, akkor kitűnő párost tudnak alkotni. Kitűnő példa erre Ginger, a mentett kutyus és Lucifer, az árva cica története.

Ginger története

Ginger egy menhelyen élő kutyus volt, akinek a testvéreit és őt magát is egy fekete szemetes zsákban dobták ki Velencén, egy fatelepnél. Szerencsére megtalálták az utcára került kölyköket az állatmentők, így kerültek az UgatLak Alapítványhoz. Ginger annak ellenére, hogy nagyon szeretett volna már új gazdit találni, mindig ideglenes elhelyezésbe került, de otthonra nem talált. Azonban szerencsére több mint egy éve rátalált újdonsült, szerető családjára.

Ginger, aki befogadta az árva kiscicát

Ginger hamar beilleszkedett, már 5 hónapos korában felügyelete háza udvarát. Különös figyelmet fordított arra, hogy egyetlen szomszéd macska sem tehette be a lábát területére. Mégis minden megváltozott, amikor felfedezte a kert végében fekvő, sérült, alig pár hetes árva kiscicát. A kutya, aki eddig utálta a macskákat, teljesen megváltozott, és  szertetettel, védelmezően kezdett el viszonyulni a cicához.

Gigi a kert végében flangált, amikor észrevettük, hogy ott van egy alig pár hetes, nagyon rossz állapotban lévő kiscica. Nem akartuk megtartani, de elesett volt, így gondoskodtunk róla. Gigi gyakorlatilag az első naptól kezdve kereste őt, úgy viselkedett vele, mintha az anyukája lenne. Mosdatta, a szájában cipelte és nagyon finoman játszott vele. A megismerkedésük pillanatában látszott rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást”– mesélte gazdájuk a különös barátság történetét.

Annak ellenére, hogy eredetileg nem akarták megtartani a kiscicát, annyira megszerették mind a gazdik, mind a kutyus, hogy befogadták a kis jószágot. A cica a Lucifer nevet kapta. Lucifer és Ginger barátsága azóta csak mélyült, mindent együtt csinálnak, elválaszthatatlanok lettek egymástól. Ide kattintva láthatod, milyen aranyosan játszanak egymással. Ők a tökéletes példa arra, hogy mégiscsak létezhet kutya és macska között barátság.

élet kutya macska barátság kutya macska kapcsolat kutya macska szereti egymást kutya macska szocializáció megható történet
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink