hirdetés

A gazdájával egyidős a világ legöregebb macskája

Gerhát Petra

2024. február 13 - Képek: Getty Images Hungary

A gazdája először azt hitte, rosszul tüntette fel életkorát a szervezet, ahonnan örökbefogadta. A világ legidősebb cicusa középkorú gazdájával egyidős.

hirdetés

Nemrég a Dívány mesélt arról, ki jelenleg a világon  legöregebb macska, és miként alakult a kapcsolata gazdájával. No, nem matuzsálemi korra kell gondolni, a gazdinál legalábbis semmiképpen, azonban egy 28 éves cicus hallatán valószínűleg a legavatottabb macskaszeretők is felkapják a fejüket, hogy vajon miként lehetséges ez?!

28 éve született a világ legöregebb macskája

Nem számított arra, milyen hosszú is lesz a kapcsolatuk

Vicki Green kiskorától nagy macskaszerető hírében állt, gyermekkorát családi cicájuk varázsolta szebbé. Ezért döntött úgy, hogy hálából ő is befogad néhány macskát, ám nem holmi apró bolyhos jószágot. Az állatszerető állatmentő kifejezetten korosodó négylábú bundásokban gondolkodott. Egy olyan macskában, akinek utolsó napjait családba fogadásával széppé teheti.  Elhatározta, hogy amint önállóvá válik és saját lakása lesz,  idős macskákat fog befogadni, hogy utolsó éveiket szebbé tegye.

A Cats Adoption szervezet weblapján böngészve talált rá Vicki későbbi macskájárara még 2022-ben: a szervezet leírása szerint az állat 27 éves volt ekkoriban, ám ő azt hitte, mindez csak elírás. Tévedett. Nem is tétovázott, londoni lakásába vitte a teknőctarka bundájú macskát, akivel később  bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe.

 

Az örökbefogadás során egyáltalán nem ez motiválta, s meglepődött azon, hogy a macska sokkal fiatalosabb, mint amire a kora alapján számítana. Flossie kórházi cicaként született 1995-ben.Élete első pár hónapját a kórházi kertben élve töltötte, majd az egyik dolgozó megsajnálta az apró állatot, és otthonába fogadtahalála után testvére nevelte.

Így került a szervezethez

Összesen 14 évet élt szerető családja körében, ugyanis második tulajdonosa elhunyta után annak fia fogadta be. Három év elteltével azonban úgy látta, nem tudja kielégíteni a matuzsálemi kort megért cicus igényeit, így került a Cats Adoptation nevű szervezethez.

Nagy szerencséje volt, hogy ugyan hosszas menhelyi életutat követően, de végül utolsó hónapjaira-éveire Vickihez kerülhetett, akinek nagy tapasztalata van az idős macskák gondozásában.  Vicki előző társa ugyanis szintén kifejezetten sokáig, 21 évig élt.

Vicky nemrég a The Guardiannek nyilatkozott, miként is telnek a világ legidősebb, élő cicájának mindennapjai. A kis termetű társállat Vicki elmondása szerint nagyon sok figyelmet igényel. Amint gazdája leül, már ott is terem az ölében.

Az erkély a kedvenc helye, különösen akkor, amikor süt a nap. Nagyon barátságos, következetes napi rutin szerint él: hajnalban 6-kor kel és hangos nyávogással követeli reggelijét, majd visszafekszik egy kicsit aludni.

Ha kíváncsi vagy, mennyi idős is lehet az emberi életet tekintve Flossie, ez alapján a cikkünk alapján magad is kiszámolhatod.

a világ legöregebb macskája guiness-rekord macska életkor macskamentés matuzsálem mentett macska öreg macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!