hirdetés

Ez a szemüveges cica félős gyerekeket bátorít az optikusnál

Hangai Lilla

2023. szeptember 21 - Képek: Getty Images Hungary

Az idén már 6 éves Truffles cicát 2017-ben mentette meg egy templom parkolójából Danielle Crull optikus. A kis szőrgombolyag akkor még csak néhány hónapos volt, ma pedig már elismert karriert tudhat magáénak a szemészek között.

hirdetés

A gazdinak nagyon hamar feltűnt, hogy Truffles milyen fogékony a trükktanulásra, és akkor is türelmesen üldögélt, amikor először rápróbált egy gyerekek számára készült szemüveget. Ismerd meg a szemüveges macska történetét, aki több tucat kerettel rendelkezik már és gyerekeket segít hozzá ahhoz, hogy magabiztosabban érezzék magukat a sajátjukban.

A szemüveges macska nem állt meg a szemüvegnél!

A barátságos cica alkalmanként még szemtapaszt is visel, hogy azokat a gyerekeket is bátorítsa, akiknek le kell ragasztani az egyik szemét a szemüveg alatt. A gazdi pedig abszolút tudja, hogy mit csinál! Nem csak a macskákhoz ért, de kifejezetten gyerekekre specializálódott praxisát vezeti.

A tapasztalata az volt, hogy egyes gyerekek stresszesek és feszültek voltak a vizsgálatok és a szemüveg kiválasztása során; soha nem tapasztaltak még ilyesmit, új volt nekik. Az ismeretlen pedig még ha nem is negatív dolog, gyakran okoz hasonló érzéseket egy felnőttnél is, nemhogy egy gyereknél. Truffles azonban feloldott minden félelmet és gátlást azonnal, ahogy megjelent.

„Soha nem ismertem ilyen nyugodt és türelmes macskát. Hosszú időbe telhet, amíg kiépítem egy gyermek bizalmát, hogy felpróbálja a szemüveget. A szemüveges Truffles-re támaszkodva azonban azonnal jól érzik magukat. Ráadásul nagyon szereti viselni a szemüveget, órákig is rajta van” – nyilatkozta a gazdi.

A macska már több tucat kerettel rendelkezik, amit Danielle csecsemőknek szánt szemüvegekből készít és saját kezével díszít. Van leopárdmintás, csíkos, csillogó és pöttyös is; lencse természetesen nincs bennük. A gazdi ráadásul elárulta, hogy Truffles kolléganőnek is szuper. Nagyon elkötelezett a hivatása mellett, így minden nap ajándék együtt dolgozni vele.

Terápiás és érzelmi támogató macskák

Bár terápiás és érzelmi támogató macskákról ritkábban hallhatunk, ők is egyre elterjedtebbek, és mi ennek nagyon örülünk. Ez ugyanis bizonyítja, hogy abszolút nincsenek lemaradva a kutyáktól, ők is képesek türelmesen és önzetlenül mellettünk állni, ha szükséges.

A terápiás és az érzelmi támogató állatok között a különbség az, hogy a terápiás állatokat tréning keretében képzik az adott feladatra, míg az érzelmi támogató állatok ösztönösen nyújtanak segítséget a gazdájuknak vagy akár másoknak is különböző körülmények között. Truffles is az utóbbiak közé tartozik.

Ha úgy érzed, hogy kedvencedben is megvan az a plusz, amitől jó terápiás macska válna belőle, érdemes elkezdeni egy tanfolyamot, amellyel megszerezheti a tanúsítványt. Ilyesmit szerencsére már itthon is könnyedén el tudtok végezni.

gyerek és macska macska hatása gyerekre megható történet mentett macska szemüveges macska terápiás macska terápiás macskák
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!