hirdetés

Ennyire édesen még nem dagasztott egy macska sem (videó)

Szénási Szimonetta

2024. július 5 - Képek: Getty Images Hungary

Miért dagasztanak a macskák? Cikkünkben elmondjuk, és mutatunk egy imádni való videóválogatást is egy igazi mesterről.

hirdetés

A legtöbb gazdi imádja, ha kedvence dagasztani kezd. Ami teljesen érthető, hiszen az egyik ok, hogy doromboló kedvenceink nekiállnak begyúrni a tésztát az az, hogy épp nagyon jól érzik magukat. Például simogatás közben gyakori, hogy nemcsak dorombolással, de dagasztással is értésünkre adják, hogy ellazultak és biztonságban érzik magukat. Az alábbi felvételen látható macska úgy dagaszt, mint egy igazi pékinas!

A dagasztás az elégedettség egyik jele

A kreatív gazdi különféle díszleteket varázsolt kedvence köré, így a dagasztó macska épp olyan, mintha valóban pizzasütés közben érték volna tetten.

A felvételen szereplő cicát szemmel láthatóan nem zavarja túlzottan a körítés, ami szerencsére leginkább köré, és nem rá került, az alapja pedig egy puha párna, amit amúgy is előszeretettel vesznek kezelésbe a cicák.

Ugyanis a jelmezbe öltöztetés már sokkal kevésbé elfogadható házi kedvenceink esetében, legyen szó macskákról vagy kutyákról. A legtöbb állat ki nem állhatja, ha öltöztetik őket! Természetesen nem a funkciót ellátó ruhadarabokról, mint a műtét utáni, vagy a hideg ellen védő ruházat, beszélünk, hanem a különféle jelmezekről és kellékekről. Ezekre igazán semmi szüksége társállatainknak!

Ha szeretnéd kimutatni a szeretetedet cicád felé, akkor tölts vele időt; játsszatok, simogasd és masszírozd meg, taníts neki trükköket. Meg fogja hálálni a rá fordított időt! Az ajánlások szerint naponta minimum 4×10 percet érdemes koncentráltan cicáddal töltened, hogy mentálisan és lelkileg is egészséges legyen. Ezzel még az élettartamát is meghosszabbíthatod!

Nem mindig jó kedvében dagaszt a macska

A téma kapcsán még egy fontos dologra ki kell térnünk, mégpedig arra, hogy nem feltétlenül örömükben dagasztanak a macskák. Van, amikor stresszlevezetésnek használják.

Feszültséglevezetőnek is használják

Ám macskád testbeszéde, valamint a körülmények egyértelművé teszik, épp melyik állapotában van kedvenced.

Ha szeretnél részletesebben elmerülni a témában, ide kattintva megteheted. Itt pedig arról írtunk, miért, illetve hogyan dorombolnak a macskák. Előrebocsátjuk, hogy annál sokkal összetettebb a válasz, mint hogy boldogok, és a hangszálaikkal!

boldog macska dagaszt dagasztás dorombol macskás videó mentális egészség videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!