hirdetés

Ezek a macskák kedvenc búvóhelyei

Király Barbara

2024. július 10 - Képek: Getty Images Hungary

Sokszor tűnnek el a cicák, és sokszor nagyon érdekes helyekről bukkannak elő. Összeszedtük a legkedveltebbeket.

hirdetés

A macskák idejük nagy részét alvással töltik. Ezen szenvedélyüknek igazán különleges helyeken is előszeretettel hódolnak. Olyan 6 biztonságos, és 6 veszélyes búvóhely került a listánkra, ahol cicáink gyakran megpihennek.

Cicád ne maradjon egyedül egy zacskó közelében, mert fulladásveszélyes!

6 biztonságos búvóhely, ahova előszeretettel bújnak el a macskák

 1. Dobozok és táskák: Ó, azok a dobozok! Minden cicatulajdonosnak ismerős lehet a helyzet, amikor a kedvence még a legkisebb dobozba is képes belepréselni magát.
 2. Bútorok: A szekrényekben a ruhák között vagy éppen annak a tetején, vagy az ágy alatt: megannyi lehetőség, amit cicád ki is fog használni. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy miért szeretik a magas helyeket.
 3. Fürdőszoba: Amennyire nem szeretik a cicák a vizet, annyira kedvelik a fürdőszobákat. Gyakran előfordulhatnak a mosdókagylóban, a kádban vagy akár a zuhanyzóban.
 4. Meleg készülékek közelében: Főleg a hidegebb hónapokban fordulhat elő, hogy kedvenced a hősugárzók, fűtőtestek közelében telepszik le. Sőt, láttunk már olyan cicákat is, akik a WiFi router melegéért szálltak rendszeresen harcba.
 5. Növények közelében: Az emberekhez hasonlóan a macskák is nagyon szeretnek növények közelében, növényekkel körülvéve sziesztázni.
 6. A ház külső területei: Ha kijárós cicád van és a házban nem találod, érdemes megnézni a kertben. Cirmos társaink nyáron kifejezetten szeretnek a fák, bokrok, virágok alatt hűsölni; de a veranda is kedvelt helyük lehet.
A doboz az egyik legkedveltebb búvóhelyük

Íme a 6 veszélyes rejtekhely

 1. Háztartási készülékek belsejében: A macskák számára különösen vonzó és veszélyes búvóhely a ruhaszárító vagy a mosógép belseje. Ezért nagyon fontos, hogy mielőtt elindítod a gépet, nézd meg, nincsen-e benne potyautas. Ugyanez igaz a mosogatógépre is. Sőt, a hűtőszekrénnyel is érdemes óvatosan bánni.
 2. Fűtőberendezések alatt vagy belsejében: A macskák szeretik a meleget. Ez különösen vonzóvá teszi számukra a kemencéket, kazánokat és fatüzelésű kályhákat. Mindig ügyelj rá, hogy ezek ajtaját bezárd, nehogy cicád égési sérüléseket szenvedjen.
 3. A garázsban: A garázs tele van vonzó cicabúvóhelyekkel, de ezek egyike sem biztonságos a macskád számára. Gondolj csak a vegyszerekre, a különböző szerszámokra, és magára az autóra.
 4. A szerszámoskamrában: Ha van dedikált szerszámoskamra a házban vagy a melléképületben, és gyakran tevékenykedsz is ott, cicád valószínűleg előszeretettel követi nyomon, hogy éppen miben mesterkedsz. Hajlamos lehet a szerszámosláda közepére ülni, csak hogy az események közvetlen közelében legyen. Itt azonban könnyen megsérülhet.
 5. A műanyag zacskók is veszélyesek: A műanyag zacskók hangja nagyon csábító lehet a macskák számára, de mindig figyelj rá, hogy cicád ne maradjon egyedül a közelükben, mert fulladáshoz is vezethetnek.
 6. Fiókok: Ha cicád előszeretettel nyitogatja a fiókokat vagy a szekrények ajtaját, légy óvatos, nehogy becsípje lábát, ezzel sebesülést okozva magának. Érdemes lehet elgondolkodni a gyerekzáron is.

Ebben a cikkünkben összeszedtünk néhány fontos információt arról, hogy miért jobb magaslati fekhelyet biztosítanod cicád számára.

biztonságos búvóhely búvóhely elbújik a macska macska búvóhelyek veszély
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!