hirdetés

Így fejezi ki a macska, ha fontos vagy neki: 8 jel, ami arra utal, hogy kötődik hozzád

Ferenczi Deborah

2022. szeptember 28 - Képek: Getty Images Hungary

Gondolkoztál már azon, hogy vajon cicád, hogyan mutatja ki számodra azt, hogy fontos vagy neki? Nos, valójában ez egy nagyon fontos kérdés, ugyanis egészen másképpen fejezik ki érzelmeiket, mint az emberek. Az alábbiakban összeszedtük a leggyakoribb jeleket, illetve viselkedési mintázatokat, melyek arra utalnak, hogy nagyon is számítasz a cicádnak.

hirdetés

A macskák számos különböző módon képesek kimutatni a szeretetüket. Ezek közé tartozik a dorombolás, a nyalogatás, de még a földön való hempergés is.

1. Dorombolás

A macskák a leggyakrabban szeretetüket és boldogságukat dorombolással fejezik ki. Amennyiben kedvenced simogatás közben gyakran dorombol, akkor bizonyosan nagyon mélyen kötődik hozzád.

2. Földön hempergés

Amikor a cicád a földre veti magát, és elkezd hemperegni, akkor minden bizonnyal nagyon izgatott, hogy lát téged, és szeretné, ha kicsit foglalkoznál vele. Ez egyfajta szeretetteljes üdvözlet, melynek segítségével kifejezi, hogy a figyelmedet akarja, és maximálisan megbízik benned, hiszen a hasa a teste egyik legérzékenyebb része.

3. Ha megjelöl téged

Amikor a cicád az szorosan hozzád dörgölődzik, akkor éppen megjelöl téged. Ilyenkor rajtad hagyja az illatát, és ezzel azt kommunikálja a világ felé, hogy az övé vagy. Ezt pedig akkor teszi, ha nagyon szeret téged.

4. Dagasztás

A dagasztási viselkedés akkor jellemző a cicákra, ha nagyon fontos nekik az illető. Ilyenkor mancsaikkal a tésztadagasztáshoz hasonló mozdulatokat végeznek. Ez egyébként eredetileg a kiscicákra jellemző viselkedés, ugyanis szoptatás közben így nyomkodják a kicsik anyjuk hasalját. Ez azonban a későbbiekben is megmarad, és akkor folytatják ezt a viselkedést, ha szeretettnek és boldognak érzik magukat.

5. Közös játék

A cicák azzal szoktak játszani, akivel élvezik is ezt a tevékenységet, ez pedig általában az, aki számukra fontos, és közel áll a szívünkhöz.

6. Faroktartás

Sokan nem tudják, de faroktartásból is pontosan meg lehet tudni, hogy a cica szereti-e a gazdáját vagy sem. Ugyanis, ha egyenesesen felfelé tartja a farkát, és a végét kicsit begörbíti, az egyértelműen annak a jele, hogy nagyon fontos vagy számára.

7. Nyávogás

A macskák ritkán nyávognak más cicáknak, ugyanis ezt a fajta kommunikációs formát kifejezetten az emberek számára fejlesztették ki. Általában csak a kiscicák nyávognak az anyjuknak, és felnőttként kinőnek ebből a szokásból. Azonban, ha felnőtt macskád sokat nyávog neked, az azt jelenti, hogy hasonlóképpen tekint rád, mint az anyjára. Ez pedig egyértelmű jele a szeretetének.

8. Nyalogatás

A macskák rendkívül sok időt töltenek tisztálkodással, viszont azok a cicák, akik között különleges kapcsolat van, általában egymást is ápolják. Azok, akik gazdijukat nyalogatják, hasonlóképpen különleges kapcsolatot alakítottak ki tulajdonosukkal. Így a nyalogatás egyértelműen annak a jele, hogy fontos vagy a cicusnak.

dorombolás macska szeretet macska szeretetnyelv nyalogagtás nyávogás ragaszkodás szeret a macska szeretet
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink