hirdetés

Ezeket a macskaneveket nem fogod elfelejteni: olvasóink meséltek

Szénási Szimonetta

2024. február 29 - Képek: Getty Images Hungary

A névadás nagyon fontos a kisállatok esetében is. Ezúttal újabb csokorra valót gyűjtöttünk össze a ti ötleteitekből.

hirdetés

Immár harmadik alkalommal osztjuk meg azokat a jobbnál jobb elnevezéseket, amelyeknek történetét ti meséltétek el közösségi oldalunkon. Többnyire a macska és a név is különleges. Eláruljuk: van, amelyiknél hangosan kacagtunk, annyira vicces a háttere.

Nyugdíjas királyok és rabszolgatartó hercegnők

Egyik személyes kedvencem Cicu Lee, akiről gazdája azt mesélte, egykoron ő volt az utca királya, ám ma már nyugdíjasként tengeti az életét. Lelki szemeinkkel látjuk az egykori vagány kandúrt, ahogy a karosszékbe gömbölyödve békésen nosztalgiázik a régvolt kalandokról…

Manci Hercegnő volt az a cica, akit gazdája 6 évig szolgált, kölcsönös rajongásban. Maja szintén hercegnői rangban áll, ahogy Abby is – aki az „ebire” ugyan nem, de a Kis hercegnőre vagy a Kicsi lányra boldogan hallgat.

A Ferenc József név egy maine coon macska esetében elég előkelő!

A maine coonok pompás macskák

Villámlábú macsekok

Szpidi kölyökként olyan gyors volt, hogy szemmel nem is lehetett követni, így „Szpidigonzálesz” után kapta a nevét a kis kandúr. (Speedy Gonzales egy villámkezű-lábú mesefigura – a szerk.)

Sejtésünk szerint Ronáldinnyo névválasztása is hasonló okra vezethető vissza, akinek druszája, Ronaldinho egy igen tehetséges futballista.

A macskabőrbe bújt ördögök

Lajcsiból pillanatok alatt Lajos lesz, ha rossz fát tesz a tűzre, azaz randalírozni kezd a lakásban. Csak egy hajszálon, pontosabban egy pillantáson múlt, hogy méretes fülei miatt nem Rókafülű Liza lett: kiderült róla, hogy mégsem kislány.

Simlis sem véletlenül kapta a nevét: „Minden áldott este, mikor azt hiszi, már alszunk, végiglökdösi a tolóajtós ruhásszekrény ajtajait, hátha elfelejtettük lezárni. És ez csak egy a sok rafináltsága közül” – írja gazdája.

Fikusz hivatalosan Fikusz Mikusz Makulátusz, méghozzá azért, mert mindenbe beleüti az orrát.

Félix Filekormin története több mint aranyos:

A legújabb cica a családban – Filemon és Kormi után… Idősödő anyukám gyorsan akarta kimondani a nevét, amikor lelökte a vázát az asztalról, és az előzőekét összegyúrva Filekorminnak titulálta… Ha valami rendetlenségen kapjuk, azóta is igy hívjuk. Ez a büntineve.

Lajhárok és oroszlánok

Talpi mentett cica. Menhelyi neve Tami volt, örökbefogadói hangzásban hasonlót kerestek. Végül a fehér zokniban végződő lábai ihlették meg őket. Ám mint mesélik, a lustasága miatt találó lett volna a Garfield is.

Szimba pedig csakis macskatestben rejtőző oroszlánkirály lehet.

A család kincsei

Az alábbi három cicának igazán kedves története van. Bizsu az édesanya névválasztása, aki saját bevallása szerint rajong a bizsu ékszerekért. Oreó a kisfia kedvenc édessége után kapta a nevét, míg a Masni névre kislánya bukkant egy macskanévnapokat felsorakoztató naptárban.

Teó egy másik otthont tesz boldogabbá; nevének története egyszerű, ugyanakkor tele van érzelemmel: „te, ó…”

A fekete, a fehér meg a szürke

Árnyék kormos színe és azon szokása után kapta a nevét, hogy el sem mozdul a gazdi sarkából, menjen az bárhová.

Gandalf tökéletes névválasztás egy A Gyűrűk Ura rajongó kedvencének. Ráadásul a jószág szürke-fehér, pont mint a nagy mágus az átalakulás előtt majd után.

Ludwig hófehér cica, ebből kifolyólag siket. Az ihletet pedig a szintén siket zeneszerző, Ludwig van Beethoven adta.

Hogy mi az összefüggés a szín és a hallás között, annak genetikai hátteréről itt írtunk részletesen.

fehér macska fekete macska furcsa macskanevek macska hallgat a nevére macska neve siketség
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink