hirdetés

6 barátságos macskafajta gyermekes családoknak: a man-szigeti macska nem csak azért alkalmas, mert nincs farka, amit meghúzhatnak

Hangai Lilla

2022. december 21 - Képek: Getty Images Hungary

Ha éppen azon morfondírozol, hogy milyen macskát válassz akkor, ha gyermekeid is vannak, a legjobb helyen jársz. Igaz, ami igaz, hogy vannak olyan fajták, amelyek jellemükből adódóan kevésbé türelmesek és toleránsak idegenekkel vagy gyerekekkel szemben. Nincs semmi baj az ilyen cicákkal sem, egyszerűen csak több nyugalomra és függetlenségre vágynak. Mi most mutatjuk azokat, akik szuper társai lehetnek a kicsiknek.

hirdetés

Ugyanis, ha egy gyerek egy cicával egy háztartásban nő fel, az lelkileg és testileg is nagyon jó hatással van rá. Ráadásul bárkivel, akivel találkoztunk, és gyerekkorában volt cicája, még felnőttként is olyan meghatottsággal emlékszik vissza ezekre az időkre, hogy öröm hallgatni. Megfizethetetlen élmény egy cirmos mellett megtapasztalni az élet nyújtotta kalandokat!

1. Ragdoll

Ezeket a cicákat nem csupán dögönyöznivaló külsejükről, de laza, nyugodt természetükről is azonnal fel lehet ismerni. Nagyon szeretik az embereket, és élvezik, ha törődnek és játsszanak velük. Remekül boldogulnak interaktív játékokkal is. Sőt, még azt is élvezik, ha karba veszik, felemelik őket. Ha ragdollt választasz, biztos lehetsz benne, hogy a gyermekkel hazaérkezve az oviból vagy a suliból, a cica az ajtóban fog üdvözölni benneteket.

Szelídek, engedelmesek, rengeteg játékra fordítható energiájuk van, és szinte kizárt, hogy megsebezzenek vagy bántsanak egy gyereket.

2. Man-szigeti macska

Ezek a farok nélkül cicák ragaszkodók, barátságosak és kiegyensúlyozottak; egyszóval ideálisak egy gyermekes háztartásba. Rendkívül fontos nekik az otthon háborítatlansága és a család figyelme. Sokan kutyaszerűként is jellemzik őket, masszív testalkatuknak köszönhetően pedig az erőteljesebb dögönyözést is nagyon jól viselik. Beszédes típusok, akik mindig a gazdi nyomában lesznek, ügyelve arra, hogy semmi se kerülje el a figyelmüket.

Kifejezetten könnyen alkalmazkodnak az új körülményekhez, így nem zavarja meg a lelki békéjüket, ha esetleg a gyerekek miatt változik a megszokott rutin.

3. Himalája macska

Noha tekintetükből a huncutság sugárzik, ez esetben csal az első benyomás. A himalája fajta a perzsa és a sziámi keveredéséből született meg, így mind a két fajta pozitív tulajdonságait magában hordozza. (A perzsa és a sziámi is alkalmas gyerekek mellé.) Nagyon szeretik a családot és ragaszkodnak annak minden tagjához, legyen az kicsi vagy nagy. Odavannak a simogatásért, az ölelésekért és a cirógatásért. Hiába van hosszú szőrük, nem igényelnek kimagaslóan nagy odafigyelést ilyen téren, így a gyerekre is rábízhatod nyugodtan a cica fésülését felügyelet mellett.

Az egyetlen probléma, amivel számolnod kell, hogy a gyereked majd nem akar suliba menni, mert otthon kell hagynia a macskát.

4. Szibériai macska

A szibériai macskák odaadók, de kicsi arra az esély, hogy tépőzárként a család tagjaira ragadva kövessenek mindenkit. Türelmesen várni fognak rátok a kanapén, hogy élvezzék a nap végén az összebújást. Rengeteg energiájuk van, így a játékra szinte sosem mondanak nemet, ráadásul gyengéd természetük magas intelligenciával is párosul. Így nemcsak gyermekek mellé biztonságos választás, hanem olyan családokban is nagyon jól érzik majd magukat, ahol van más háziállat.

5. Maine coon

Elképzelhetetlen lett volna, hogy pont egy ilyen listáról hagyjuk le a mindenki által csak gyengéd óriásként emlegetett maine coont. Nyugodt természetüknek és masszív méretüknek köszönhetően remekül ellenállnak a nyaggatásnak. Mi több, nagyon könnyen felveszik a ritmust a gyerekek igényeivel, ugyanis nagyon jól alkalmazkodnak. Gyermeked akár pórázra is szoktathatja őket, vagy megtaníthat nekik apróbb trükköket. Így garantáltan olyan erős kötelék alakul ki majd köztük, amire mindig emlékezni fognak.

6. Cornis rex

Ezek a különös külsejű cicák nagyon játékosak, különösen élveznek visszahozni eldobott tárgyakat. Sok fajtával ellentétben imádják a figyelmet, így nagyon örülnek majd, ha a gyermekek elhalmozzák őket a szeretetükkel és ragaszkodásukkal. Nagyon kíváncsiak, így jobb, ha fél szemed majd mindig a dinamikus duón tartod.

Nyitott személyiségüknek köszönhetően nemcsak a gyermekek társaságát, de más állatokét, még a kutyákét is nagyon tudják értékelni. A család egy pillanatra sem fog mellettük unatkozni, ez teljesen biztos.

Neked van tapasztalatod olyan macskafajtával, amelyik nincs rajta a listán, de élvezte a gyerekek társaságát?

cornish rex himalája macska ideális macskafajta így válassz macskafajtát macska család macska gyerek viszonya macska hatása gyerekre macskafajták macskafajták gyerekek mellé maine coon man-szigeti macska perzsa macska ragdoll sziámi szibériai macska türelmes macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!