hirdetés

Ez a cica világrekordot döntött: ilyen ügyes négy keréken

Molnár Enikő

2024. június 20 - Kép: Getty Images Hungary

Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy a macskákat nem lehet tanítani, pedig számos ellenérvet lehet felsorakoztatni, ami bizonyítja, hogy márpedig bajszos barátaink is kiváló alanyok.

hirdetés

Az olyan cicák, mint Bao Zi, megmutatják, hogy semmi nem lehetetlen, ha megtaláljuk kedvencünk motivációját. Ez a tehetséges cica (és kitartó gazdája, Li Jiangtao) beírta magát a Guinness-rekordok könyvébe. Hogy ez miként történt? Az amerikai rövidszőrű macska sikeresen 10 métert gurult gördeszkán, méghozzá csúcsdöntő gyorsasággal, csupán 12,85 másodperc alatt. A gördeszkázó macska még csak 1 éves és 8 hónapos, ám máris világhírnévre tett szert.

Kiváló teljesítmény egy év alatt

Bao Zi gazdája már több mint 10 éve foglalkozik kutyák oktatásával, ám a macskák tanítása egy teljesen új terület volt számára. A cica eredetileg a rágcsálópopuláció kordában tartására, illetve elijesztésére került hozzá, és a kezdetekben még semmi jelét nem mutatta a tehetségnek. Sokáig úgy tűnt, hogy Bao Zi nem szeretne mást, csak pihenést, simogatást és természetesen finom fogásokat.

Több mint egy évtizede kutyákat tanítok, és szórakozásból elkezdtem gördeszkázni a saját kutyámmal. Bao Zi érdeklődést mutatott a gördeszka iránt, így úgy döntöttem, hogy erősítem ezt a viselkedést

– idézik a Guinness-rekordok honlapján Li Jiangtao szavait

Az érdeklődés természetesen nem volt elég ahhoz, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtson a cica, de szuper kezdőlöketet adott hozzá. Egy év következetes és lelkes munkájába telt, hogy elérjenek erre a szintre, de nem is kérdés, hogy megérte az erőfeszítés.

Nem csak deszkázni tud

Bao Zi amellett, hogy kiváló gördeszkás képességekkel rendelkezik, más trükköket is megtanult. Többek közt tud ülni, feküdni, hemperegni, halottat játszani, pacsit adni, ugrani, mászni, akadályokon átugrani, és kapucsengőn csöngetni. Ezek elsajátítása sokkal kevesebb időbe telt, mint a pennyboardon való gurulás tökélyre fejlesztése.  

A cica igazi felfedező, nagyon szeret kiszabadulni a ház négy fala közül, és gazdájával világot látni. Ez a kíváncsisága egyszer nagyon megkeserítette gazdája életét, ugyanis a kis kalandor egy hétre elkóborolt. Gazdája égen-földön kereste a környékükön, mégsem találta meg. Bao Zi egyszer csak magától hazatalált, gazdája pedig azóta törekszik arra, hogy elég kalandot biztosítson cicájának, nehogy megint önmagától útra keljen.

Sajnos nagyon gyakori, hogy elveszik egy cica. Ez szívszorító érzés lehet a gazdinak, és egy nagyon megterhelő időszak kezdete, akkor is, ha szerencsésen előkerül a kedvenc. Ebben a cikkünkben részletesen is belemegyünk ennek miértjébe és a megelőzésébe.

amerikai rövidszőrű macska gördeszka gördeszkázó macska guinness rekord intelligens macska macska gördeszkán tehetséges macska trükktanulás
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!