hirdetés

Karácsonyi csoda: 11 év után térhetett haza az eltűnt macska

Szénási Szimonetta

2023. december 25 - Képek: Getty Images Hungary

Toby különleges szerepet töltött be az akkor mindössze 12 éves gazdája életében. Eltűnése így különösen nagy fájdalmat okozott.

hirdetés

Az eltűnt macska hatalmas űrt hagyott maga után, így az Allan család nem is emlékszik vissza másként azokra az időkre, mint a megpróbáltatások időszaka. A ma már 23 esztendős Charlie még kisfiú volt, mikor kedvencének nyoma veszett, amikor új házba költöztek. Érthető, mennyire megviselte az állat hiánya. Ám a 11 évvel későbbi hazatérése is volt annyira felkavaró.

Ennek hála került haza az eltűnt macska

Több mint egy évtized múltán ugyanis senki nem számított rá, hogy még előkerülhet a cica. Mikor ez mégis megtörtént, Charlie nem is bírt aludni: édesanyja elmondása szerint egész éjjel ki-be járkált, ellenőrizve, jól van-e Toby.

Hogy miképp sikerült hazatalálnia a macskának? Ahogy már annyiszor, ezúttal is a mikrochip vezetett nyomra. Tobyba még kölyökként került bele az aprócska azonosító, és bár a lakcímük azóta megváltozott, a gondos gazda azt is frissítette, a telefonszám pedig ugyanaz maradt. Így volt lehetséges, hogy megtalálói értesítsék Allanéket.

A gyerekek nagyon különleges kapcsolatban vannak kedvenceikkel.

Kell a chip!

Allan asszony amellett, hogy hitetlenkedve vette számításba, hány veszélyt sikerült kedvencüknek túlélnie a hosszú-hosszú évek alatt, a legfontosabbnak gazdatársai figyelmeztetését tartotta: „ezért elengedhetetlen a mikrochip!”

Madison Rogers, a Cat Protection League nevű macskavédelmi szervezet munkatársa hasonlóképp kommentálta a történteket. Elmondta, hogy mindig nagy öröm, amikor a chipnek hála sikerül újraegyesíteniük a gazdákat és a kedvenceiket.

A macskákba is ajánlott mikrochipet tetetni!

Társa is lett

Ám 11 év hosszú idő, így Toby nem az üres házba került vissza: otthonát azóta megosztja Bernie-vel, a nyolchónapos kiscicával. Gazdáik pedig csak azt remélik, hogy a generációs szakadék ellenére a két macska összebarátkozik annyira, hogy szép és nyugodt éveket tölthessenek még együtt.

Hogy mik a mikrochip további előnyei a cicák esetében, azt ebben a cikkben részleteztük. Felelős állattartóként te is egyet fogsz érteni az előnyökkel.

eltűnt macska gyerek és macska karácsony két macska mikrochip
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!