hirdetés

300 kilométert utazott Miskolcig a busz padlója alatt ez a cica

Szénási Szimonetta

2023. december 4 - Képek: Getty Images Hungary

A Lukrécia névre keresztelt macska nagy meglepetést okozott. Az ő, és a sofőr élete is örökre megváltozott a kalandnak hála.

hirdetés

Váratlan hang zavarta meg az utazás nyugalmát: egy kétségbeesett macska segélykérő nyávogása törte meg a busz csendjét. A rémült cica egy igen váratlan helyről, nevezetesen a jármű padlója alól került elő.

A sofőr életét megváltoztatta a váratlan találkozás.

Boldog befejezés

A Lukrécia névre keresztelt csokornyakkendős cica történetét a Volánbusz Zrt. közösségi oldalán osztották meg, fotót is mellékelve a potyautasról. Mint kiderült, a macska a busz padlója alatt bújt meg, s így, láthatatlanul egészen addig senkinek sem volt tudomása a létezéséről, míg félelmében el nem kezdett miákolni. A pórul járt kislány 300 kilométert utazott, majd a sofőrnek és a miskolci telephely munkatársainak hála sikeresen kiszabadult. A sztori igazi happy enddel végződött, ugyanis a buszvezető magához vette a kalandort. Csak gratulálni tudunk minden résztvevőnek!

Mint a képen látszik, egy kis apróságról van szó:

Az autókat is szeretik

Hogy téged ne érjen hasonló meglepetés, ismételjük el, milyen tanácsokkal szolgáltunk ebben a  cikkünkben az autósoknak. Ugyanis a macskák, kiváltképp hideg időben előszeretettel bújnak meg a kocsi motorterében, illetve a kerekek fölötti résben. Ez pedig egyrészt kárt tehet a járműben, másrészt az állat sérüléséhez, rosszabb esetben a halálához vezethet, ráadásul roppant balesetveszélyes rád és az utasaidra nézve is.

Miképp írtuk, emiatt nagyon fontos, hogy minden indulás előtt ellenőrizd az autót. Ha pedig váratlan vendéggel szembesülsz, légy óvatos! A macska félelmében támadhat, így jobb, ha nem próbálod azonnal kiemelni. Ha bátrabb, egy kis ennivalóval kicsalogathatod, azonban ha nem jársz sikerrel, kérd szakemberek segítségét. A helyi állatvédőknek is szólhatsz ilyenkor, vagy dönthetsz úgy, hogy megvárod, míg a cica magától távozik.

Mindig ellenőrizd a kocsidat indulás előtt; könnyen szembesülhetsz hasonlóval!

Sokan javasolják a dudálást, ám ez a visszájára is elsülhet. A hirtelen erős zajtól megijedhet a macska és még jobban elbújhat a járműben.

A borítókép illusztráció.

autó fél a macska hideg örökbefogadás tél téli veszélyek
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink