hirdetés

Hogyan válassz jó macskahordozót? Tippek, hogy a legmegfelelőbbet válaszd

Ferenczi Deborah

2022. november 21 - Képek: Getty Images Hungary

Aki már utazott cicával, vagy egyébként bármilyen állattal, az pontosan tudja, hogy mennyire fontos, hogy megfelelő hordozóban legyen elhelyezve a kedvenc. Ugyanis nemcsak a macska kirándulását keseríti meg, ha nem megfelelő a méret, vagy éppen a kialakítás, hanem a tiédet is. Így az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy miként érdemes jó hordozót választani cicusodnak.

hirdetés

Rengeteg kisállat-hordozó létezik a piacon, azonban az elsődleges szempont mindig az, hogy olyat válassz, mely a cicád számára nem csupán komfortos, de nagyon biztonságos választás is. Illetve ezentúl érdemes hosszútávba gondolkodni, hogy az állatnak az adott hordozó ne csupán egy rövid útra legyen elviselhető, hanem akár egy hosszabb kiruccanás során is komfortosan érezze magát benne.

Milyen az ideális hordozó mérete?

Az ideális hordozót az állat méretéhez választjuk. Tehát olyat keressünk, melyben kedvencünk kényelmesen felállhat, megfordulhat, sőt akár el is feküdhet. Ennek érdekében érdemes előtte lemérni az macskát, hogy a pontos méreteit meg tudjuk határozni. Amennyiben ez megvan, már tudunk ehhez mérten olyan hordozót keresni, mely nem lesz túl kicsi számára. Illetve azt is érdemes átgondolni, hogy pontosan mi a célja a hordozónak. Ugyanis például, ha csak állatorvoshoz akarjuk benne vinni kedvencünket, vagy nem készülünk vele hosszabb útra, akkor egy hordozó táska is megfelelő lehet, hiszen rövid távú utazásról beszélünk. Azonban, ha ennél hosszabb útra merészkedünk, az már teljesen más helyzet. Ebben az esetben sokkal több komfortossági kérdést szükséges átgondolni.

Milyen egy biztonságos macskahordozó?

Mint már az előbbiekben is említettük, elengedhetetlenül fontos, hogy a méret megfelelő legyen, ugyanis egy kis hordozóban könnyedén pánikrohamot kaphat a macska. Továbbá az eszköznek ezentúl is több követelménynek szükséges megfelelnie. Ezek közé tartozik, hogy teljesen szökésbiztosnak kell lennie, illetve a megfelelő szellőzést úgy kell biztosítania, hogy mindeközben ne rendelkezzen olyan szabad nyílásokkal, melyeken kinyúlhat a macska. Ezentúl érdemes átgondolni azt is, hogy milyen anyagú legyen. A kemény oldalú hordozók könnyebben tiszthatók, masszívabbak és biztonságosabbak is. De a puha oldalúak kisebb helyeken is elférnek, könnyebben tárolhatók, viszont kevésbé nyújtanak védelmet, mint a merev megoldások.

Kerekes vagy cipelhető ?

Napjainkra már olyan alternatívákat is lehet találni, mint a kerekes hordozók, melyek segítségével úgy tudjuk szállítani a macskát, mintha csak a bőröndünket húznánk magunk mellett. Nos, ez azok számára kiváló megoldás lehet, akik nem kocsival közlekednek, és viszonylag hosszabb távon kellene cipelniük a cicust. Illetve szintén jó megoldás lehet, ha a gazdi egészségügyi problémákkal küzd, és egyáltalán nem tudja cipelni az állatot. Azonban ebben az esetben szükséges figyelembe venni, hogy a cicának nem feltétlen tesz jót a zötykölődés. Így amennyiben teheted, jobb megoldás a kézben cipelős fajta.

Végezetül nagyon fontos, hogy macskánk igényére igazítsuk a hordozó kiválasztását. Ugyanis kizárólag így fogjuk megtalálni a megfelelő eszközt, ami teljesen komfortos az állatnak.

ápolás biztonság macska szállítása macskahordozó utazás macskával
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!