hirdetés

Videón a cica, akinek megmozdult az árnyéka

Molnár Enikő

2024. március 23 - Képek: Getty Images Hungary

A videó első néhány másodpercében kétség kívül meggyőző a hatás. Ám nagy meglepetésben lesz része a nézőnek, amikor az árnyék visszanéz.

hirdetés

Az internet világában mindennapossá vált az optikai illúziók használata, amikkel könnyedén becsaphatják az embert. Ilyenkor egyszerűen megfogalmazva az észlelt kép (tehát amit az ember látni vél) eltér az objektív valóságtól. Persze ennél van bonyolultabb definíciója is, emellett különböző fajtái és számos magyarázata. Az alábbi videó is optikai illúzió valamilyen szinten, mindjárt látható, hogy miért.

@stella6551

This is a shadow with soul 👤#cat #funnycat #catsoftiktok #foryou

♬ original sound - stella

Hogyan sikerült egy ilyen tökéletes videót készíteni?

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy csak egy cica ül a pulton, mögötte pedig az árnyéka látható. Ám ahogy folytatódik a videó, az árnyék kinyitja a szemét és kiderül, hogy egy fekete cica ül mögötte. Könnyen lehet, hogy csak szerencsés volt a videó készítője, és jókor volt jó helyen. Meglátta a lehetőséget és gyorsan levideózta a jelenetet. Az is lehet, hogy valamennyire megrendezte a videót, hiszen valamit nagyon figyelt a cica. Bár ez nem magyarázza meg, hogy hogyan mozgott a másik bajszos ennyire egyszerre a tarka cicával.

Könnyen lehet, hogy egy olyan párosról van szó, akik között szoros a kötelék. Ahogyan ebben a cikkünkben is részleteztük, a macskák szinkronmozgása az egymásra hangolódás egyik jele lehet. Bárhogy is legyen, az biztos, hogy először látva a videót az ember valószínűleg beleesik az optikai illúzió csapdájába. Te mikor vetted észre, hogy két cica ül a pulton?

fekete macska illúzió optikai illúzió tarka macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!