hirdetés

A tengerentúlra postáztak egy macskát: csupán ennek köszönheti, hogy túlélte

Hangai Lilla

2023. május 22 - Képek: Getty Images Hungary

A cicát Kínában adták fel, és a vancouveri nemzetközi levelezőközpontba címezték. Kicsomagolása után rögtön a helyi állatvédő szervezethez került (SPCA), amelynek munkatársai segítették a hatóságokat az intézkedésben. Jelenleg ideiglenes befogadóinál épül fel testi és lelki megpróbáltatásaiból.

hirdetés

Jelenléte először egy, a határon szolgálatot teljesítő tisztviselőnek tűnt fel. Annak körülményei, hogy hogyan is adhatták fel a macskát  postán  rengeteg kérdést vetettek fel.

Egy lyuk miatt lettek rá figyelmesek

A határőrnek a sérült doboz tűnt fel először, melynek az oldalán egy nagyobb lyuk éktelenkedett. Amikor kibontották a dobozt és belenéztek, egy hatalmas szempárral találták szemben magukat, amely megilletődve pislogott.

A kicsomagolás után megdöbbenve látták, hogy nem látnak semmit. A doboz belseje ugyanis teljesen tiszta volt, ürülék nem volt benne, így kérdéses, hogy hogyan és honnan indult valójában a cicus, és milyen hosszan élvezhette a doboz csekély oltalmát.

„Megfogyva bár, de törve nem…”

Az állatmentők nagyon találóan Precious Cargónak (Értékes Rakomány) nevezték el a macskát, akit azonnal meg is vizsgáltak. Kicsit csapzottnak, kicsit elcsigázottnak és nagyon ijedtnek tűnt, de szerencsére egészségesnek bizonyult.

Mivel feltehetően Kínából érkezett, a Kanadai Élelmiszer-felügyeleti Ügynökség megszervezte a macska állatklinikára való elszállítását, ahol megkapta a veszettség elleni oltást, és alaposan meg is vizsgálták, majd a biztonság kedvéért egy hetet el is töltött ott, vigyázó tekintetek mellett. Ezalatt tesztelték parazitákra és lehetséges betegségekre, stabilizálták az étvágyát, és a kiszáradás elkerülés végett infúziót is kapott.

Szerencsére amint a körülötte ténykedők bizonyították, hogy már nem kell félnie semmitől, kezdett feloldódni, és megmutatta személyiségének különböző árnyalatait is. Ezt követően ideiglenes befogadókhoz került, akik szerint napról-napra egyre nyitottabbá válik a kalikó hölgy, aki imádja a simogatást és a gazdi ölében való nyújtózkodást. Igen, gazdi, ugyanis az a terv, hogy miután Precious teljesen felépül, ők fogadják örökbe.

Ez most egy happy end, de!

Imádják a dobozokat, ezt tudjuk, de macskát postán feladni állatkínzás! Nem tudjuk, hogy mi volt ennek a kegyetlen tréfának a célja, de ezen a ponton nem is lényeges. Számtalan alkalommal olvastunk már hasonló esetekről, és egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogy képes valaki ilyesmire! Emberként felelősséggel tartozunk minden élőlény iránt. Ha nem is segítjük őket, legalább ne akadályozzuk a túlélésüket, és főként ne ítéljük őket halálra ilyen kegyetlen játékokkal!

Ha tudomásod van arról, hogy valaki a környezetedben rosszul bánik az állatával, ez a cikkünk segítségedre lesz abban, mit tehetsz ilyenkor!

állatkínzás állatorvos hír igaz történet kórházi ellátás macska és doboz rejtély veszélyek macskákra
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!