Szörnyű tragédia: a reptéri személyzet elhagyta a feladott csomagként utazó cicát

Ferenczi Deborah, 2023. február 10 - Képek: YouTube, Getty Images Hungary

Sajnálatos módon mostanában kifejezetten sok történetet lehet arról hallani, hogy nemcsak feladott bőröndök, de állatok is elvesznek a repülőtereken. Korábban kutyákról lehetett hallani, akik nem érkeztek meg a csomagokkal egyetemben, azonban nemrégiben egy macska is elkeveredett a bolíviai reptéren.

Egy Tito névre hallgató cica, aki feladott poggyászként repült volna, elveszett a bolíviai állami légitársaságnál. Gazdája Tarija városából Santa Cruzba utazott volna kedvencével, azonban az utazás rövid időn belül rémálommá változott, ugyanis a cicának nyoma veszett.

A macskahordozó üresen maradt

Egészen elképesztő, ami történt, ugyanis az nem volt elég, hogy a cica eltűnt, de ugyanakkor a macskahordozó megérkezett a reptéri csomagkiadó ponthoz. Ez pedig valószínűleg azt jelenti, hogy a légitársaság személyzete már azelőtt elvesztette a cicát, mielőtt az repülőre került volna. Az esetben az is megdöbbentő, hogy miután a repülő két órát késett a felszállással, a hölgy meg akarta nézni a macskáját, és fel akarta vinni a repülőre, azonban ezt az ott dolgozó személyzet nem engedte meg. Amikor pedig leszállt a gép, egyértelművé vált, hogy a macska eltűnt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bolíviai légitársaságra egyébként is rekordszámú panasz érkezett. Állítólag rendszeresek náluk a késések, a törölt járatok, és az elveszett poggyászok is, így rengeteg panasz érkezik hozzájuk.

A kormány teljes erőkkel keresi a macskát

Hamar vezetőhírként terjedt el Bolíviában, hogy a macska eltűnt, így a kormány egy fajok közötti kommunikátort, ismertebb nevén macskasuttogót bérelt fel annak érdekében, hogy megtalálják az állatot. Azonban ez sokakban meglehetősen nagy felháborodást váltott ki, hiszen nem értették, hogy a kormány miért költ ilyen dolgokra pénzt. Egyébként, miután a macskasuttogó egyelőre nem vált be, ezért a reptéren kihelyeztek tonhalkonzerveket is annak érdekében, hogy odacsalogassák az állatot, ám egyelőre ez sikertelen próbálkozásnak bizonyul. A légitársaságnál dolgozókat és a tűzoltókat is felkérték arra, hogy egyesítsék erőiket, és próbálják meg megtalálni az állatot.

Az alábbi angol nyelvű videóban a gazdi elmeséli a történeteket:

A macska gazdája nagyon elkeseredett

A cica gazdájának egyébként főállása volt Írországban, és miután nem lett meg a cicája, visszarepült Bolíviába, azonban ennek eredményeképpen elvesztette az állását. A hölgy még mindig nagy reményeket fűz ahhoz, hogy a cicája előkerül, azonban ennek egyre kisebb a valószínűsége. Egyébként a macska terápiás állat volt, így elvesztése még nagyobb űrt hagyhatott maga után.

Mindenesetre érdemes megfogadni azt a tanácsot, hogy ha feladjátok kedvenceteket csomagként, akkor a nyakörvére tegyetek olyan nyomkövető készüléket, aminek a segítségével telefonotokon láthatjátok, hogy hol van az állat. Ez ilyen esetekben hatalmas segítség lehet.

Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon