hirdetés

A reptéri személyzet macskát talált egy bőröndben: a papucs és az üvegek mellett türelmesen várt a felszállásra

Hangai Lilla

2022. november 29 - Képek: TSA Twitter

Te is megfigyelted már biztosan, hogy ha utazni indulsz, és előkészíted a bőröndödet hogy bepakolj, kedvencednek az az első dolga, hogy helyet foglal a nyitott bőrönd közepén, és úgy trónol ott, mintha csak jelezni szeretné, márpedig ő is veled megy! Nos, a következő vörös macska nem maradt a jelzés finom módjánál.

hirdetés

A november 16-án a New York-i JFK reptérről a floridai Orlandóba tartó gép bőröndjei között a személyzet felfedezett egy rendkívül gyanúsat. Az persze megszokott, hogy az emberek furcsa dolgokat vigyenek magukkal az utazásaik során, de hasonló esetre a repülés története, vagyis a Wright fivérek 1903-as első próbálkozása óta nem volt példa. Ahogy az említett táska átgurult a röntgenkészüléken, a TSA tisztviselői üvegeket, borospoharakat, egy pár papucsot, és egy macska életnagyságú körvonalait láthatták a monitoron.

Röntgenfelvétel a bőröndről

Harry Houdinit megszégyenítve

Hamar kiderült, hogy a macskának tűnő tárgy valóban egy élő macska. A bajszos még a legnagyobb magyar szabadulóművészt is megszégyenítve élt, és mentes maradt minden sérüléstől az elmúlt néhány óra alatt, míg a reptérre értek vele. Arra peresze még gondolni is borzalmas, hogy ha esetleg nem veszik észre, a berakodás alatt mi történt volna szerencsétlen állattal.

A személyzet döbbenten konstatálta, hogy a napi szinte megtalálható jogosulatlan lőfegyverek és egyéb megkérdőjelezhető tárgyak mellett ilyet még nem láttak. A vöröske szerencsére nem próbált elszökni, mikor kinyitották a táskát.

A biztonsági kamera felvétele a bőrönd felnyitásakor

Nem értesítették az állatvédőket

Amikor behívták az utast, aki a Delta Air Lines-szal utazott, és kérték, hogy magyarázza meg a poggyászának helyzetét, csak annyit mondott, hogy „nem az ő macskája volt, hanem valaki másé a háztartásban”. Azt sugallta a kikérdezés során, hogy a cica nem szándékosan került a táskába, hanem egy nagyon-nagyon szerencsétlen véletlen áldozata lett. A TSA nem értesítette az állatvédőket.

Értesüléseink szerint az utas azt a járatot lekéste, de átfoglalta a következő napra, természetesen már a macska nélkül, akit Smells-nek hívnak. Az ilyen, akár végzetes balesetek elkerülése végett a reptér biztonsági munkatársai azt tanácsolják, hogy mindig ellenőrizzük a bőröndöt, mielőtt becsuknánk. Ha pedig valóban szeretnénk magunkkal vinni kedvencünket, azt minden esetben egy kényelmes hordozóban szállítsuk a reptérre. Ott egy külön helyiségben ellenőrzik majd, hogy az esetleg ijedt állatnak ne legyen lehetősége elszaladni.

amerika igaz történet macska a bőrödben repülés macskával repülőtér utazás macskával
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink