hirdetés

4 embertípus, akit a macskák nem szeretnek

Szénási Szimonetta

2023. július 31 - Képek: Getty Images Hungary

Egyes emberekért rajonganak a cicák, míg másokat messze elkerülnek. De miért van ez? Az ok gyakran a viselkedésben keresendő.

hirdetés

Sokszor elmélkedtünk már azon, mitől függ, hogy a macska kedvel-e valakit, avagy sem. Számos kutatás irányult már arra, hogy megfejtse, milyen tulajdonságaink tehetnek minket vonzóvá (vagy épp antipatikussá) a cicák számára. Van néhány olyan embertípus, vagy pontosabban fogalmazva személyiséget formáló tulajdonság, amiket doromboló kedvenceink a legkevésbé tolerálnak. És van számos olyan viselkedés, amit a macskák szintén nem szeretnek. Nézzük, melyek ezek!

Vannak dolgok, amiket a cicák ki nem állhatnak.

A folyton ideges

Őszintén szólva, nemcsak a macskák, de más állatok, sőt az embertársak sem kedvelik túlzottan, ha valaki állandóan stresszes a környezetükben. Az ideges ember általában hangos, türelmetlen, esetleg csapkod. A macskák pedig kifejezetten igénylik a békét és a nyugalmat (az ilyenkor felszabaduló hormon hatására még az illatuk is megváltozik!) Ha úgy érzed, felment benned a pumpa, és nem szeretnéd kedvencedet megijeszteni, vagy engedni, hogy a pillanatnyi ingerültség kihasson a kapcsolatotokra, javasoljuk, hogy ilyenkor kerüld el a cicát (bár valószínűleg ő előbb kereket old, mint te észbe kapnál.)

A szeretetbomba

Ahogy az egyik legfrissebb tanulmány rámutat, a macskák sokkal jobban kedvelik azokat az embereket, akik tiszteletben tartják a privát területüket. Tehát nem akarják őket állandóan nyúzni és szeretgetni, és elfogadják, hogy cicájuknak néha (gyakran) szüksége van magányra, vagy hogy azt csinálja, amit éppen ő szeretne. Akik nehezen tartják meg egy kapcsolaton belül a másik fél határait, azok sajnos könnyen kiesnek a cicák kegyeiből.

A túlzásba vitt szeretgetés is probléma lehet.

Az állandóan jövő-menő

Vannak azok az emberek, akiknek ismeretlen fogalom a tétlenség: folyamatosan csinálnak valamit. Pakolnak, átrendeznek, rendszereznek, amikor csak idejük engedi. Előfordulhat, hogy ilyen aktív, mindig energikus személyek zavaróak lesznek a macska számára, aki a nap nagyobbik részében leginkább békésen elnyúlva durmol. Azt pedig nem lehet csatazajban.

A közöny következményei

Ahogy a cica nem szereti, ha valaki folyton a kegyeit keresi, azt sem viseli jól, ha valaki érdektelen iránta. Ugyanis amikor a macskák vágynak az emberi társaságra, akkor aztán nincs mese: simogatni kell őket és játszani velük!

A home office nem mindig egyszerű egy macska mellett.

Ha kedvenced bújik, odadörgöli az arcát a kezedhez vagy a lábadhoz, vagy felugrál a számítógépasztalra, épp a monitor elé, és te semmibe veszed, vagy ami még rosszabb, elzavarod, azt meg fogja jegyezni! A visszautasítás nyomot hagy a kapcsolaton, így azt tanácsoljuk, ilyenkor szakíts egy kis időt a kis főnökre. Meg fogja hálálni!

alvás macska alszik macska és ember macska és ember kapcsolata macska nem szeret macska szeret szeretet
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink