hirdetés

Gázrobbanást akadályozott meg az éles ösztönű cica: a szerelő is elámult a segítségen

Szénási Szimonetta

2023. január 13 - Képek: Getty Images Hungary

Hihetetlen, de egy macskának köszönhetően nem lett gázrobbanás abban a házban, ahol az ott lakó cirmos észlelte, majd jelezte is a szivárgást.

hirdetés

Elképesztő történetet osztott meg Sean Ewans gáz- és vízvezeték-szerelő, aki egy négylábúnak, egészen pontosan egy macskának köszönhetően akadályozott meg egy gázrobbanást a walesi Swansea-beli Morriston körzetben.

Nagy volt a baj

Ahogy a szakember nyilatkozott az egyik helyi lapnak, egy meglehetősen bepánikolt hölgy hívta fel telefonon, aki az otthonában szokatlan szagot érzett, és furcsa zajokra is panaszkodott. A riasztás helyszínén, amint belépett a házba, Ewans számára egyértelmű volt, hogy nagy a baj: az erős gázszag elárulta. A feltételezést a műszeres vizsgálat is megerősítette. Azonnal nekiállt, hogy felkutassa a szivárgást forrását, amiben a házi kedvenc is a segítségére sietett.

Négylábú megmentő

A cica a szőnyeg egy pontján kezdett el hevesen kaparni, ami gyanús lett a szerelőnek. Úgy döntött, hogy bízik az állat ösztöneiben, és felemelte a kárpitot, majd az alatta levő padlót is. Mikor ezzel végzett, teljes volt a döbbenet: valóban ott volt a megrepedt gázvezeték.

Életveszélyes helyzet

Mint Ewans elmondta, az eset több mint meglepő volt a számára, hiszen ehhez hasonló segítője még nem akadt a munkában.

20 éve vagyok a szakmában, de macska még sosem dolgozott a kezem alá, sőt általában megpróbálnak nagy ívben elkerülni minket

– fogalmazott viccesen.

A lakók és a szakember is hálásak lehetnek a macskának, hiszen neki köszönhetően Ewans még időben léphetett. Kiérkezésekor ugyanis már akkora volt a gáz mennyisége a levegőben, hogy pusztán egy villanykapcsoló felkattintása elegendő lett volna a robbanáshoz.

Hallás, szaglás vagy az ösztönök?

Az nem derült ki, hogy minek köszönhetően fedezte fel a cica a szivárgás forrását. Elképzelhető, hogy hallotta a sziszegő hangot, ám a szaglása, vagy egyszerűen az ösztönei is odavezethették. A lényeg, hogy jól végződött a történet, és a cirmos tovább öregbítette a macskák hírnevét!

cicás történetek életmentő macska hallás igaz történet macska hallása macska kapar macska ösztön macska szaglása
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink