hirdetés

Doktori címet kapott egy kóbor macska: ez az érdeme

Szénási Szimonetta

2024. június 7 - Képek: Getty Images Hungary

Ismerd meg Maxet, aki az elmúlt 5 évben szerves része volt a vermonti egyetemi közösségnek. Olyannyira szívükbe zárták a macskát, hogy a diplomaosztón is helye volt az állatnak.

hirdetés

Miként a Vermont Public beszámolt róla, a Vermonti Egyetem idei diplomaosztóján nemcsak a végzős hallgatók, de egy Max nevű macska is graduált. A tiszteletbeli diploma megillette a kóbor kandúrt, ugyanis az egyetem területén 5 évet töltött el, önzetlenül támogatva a diákokat.

A macska utcai életével felszámolva gazdájával, Ashley Dow-val Castletonban élt, közel az egyetemhez, ahol napjai jelentős részét töltötte. Max ugyanis nagyon szeret átsétálni az intézmény területére, ahol nemcsak a diákok kitüntetett figyelmének örvend, de a hátizsákjukon utazik is, és mindezekért cserébe érzelmi támogatást nyújt a tanulóknak. Ennek ismeretében abszolút egyetértünk a döntéssel, hogy a cirmos elismerést kapott, hiszen az egyetemi élet, valamint a tanulás, majd a vizsgák jelentős stresszt jelenthetnek a hallgatóknak. Ha a cica tudott ezen mérsékelni, az mindenképp méltányolandó!

Szentélye is volt

Miképp gazdája felidézte a helyi lapnak, Maxet olyannyira megszerették az egyetemi berkekben, hogy még egy szentélyt is állítottak neki. A macska bekeretezett fotóját gyertyákkal vették körül, így tisztelegve előtte. Emellett a diákok az állat testi épségére is nagyon vigyáztak a gazda elmondása szerint. Erre pedig szükség is volt, mert Maxet kiszemelték maguknak a környéken élő vadabb macskák.

Emiatt az aggódó Ashley táblákat helyezett ki, azt kérve, hogy aki délután 5 óra után látja kedvencét, az legyen kedves hazavinni hozzá. A gondoskodó egyetemisták pedig eleget is tettek a kérésnek. Akinek pedig megvolt a gazda telefonszáma, azok üzenetben értesítették, merre jár éppen a kandúr, vagy fel is hívták, tájékoztatni róla. Mindezek miatt a hölgy úgy fogalmazott, elég érdekes tapasztalat volt Max gazdájának lenni az egyetem idején. (Ezek ismeretében muszáj megjegyeznünk, hogy a kinti és a kijárós macskák számos veszélynek vannak kitéve, akár az említett kóbor állatok támadásait, akár a járműveket említjük. Valamint annak is megvan az esélye, hogy elkóborol, vagy valaki elviszi magával a gazdátlannak hitt négylábút.)

Íme Max, a roppant elegáns diplomás macska:

A macska, aki tiszteletbeli diploma birtokosa lett, médiahírré vált

Az Intézmény olyannyira tiszteli a macskát, és annyira komolyan vette a diplomázási ceremóniát, hogy arról még közösségi oldalán is megemlékezett.

A bejegyzésben a kabala már mint dr. Max Dow, 2024-ben végzett alumni szerepel, akinek a testület hangos dorombolás közepette adta át az őt megillető dokumentumot.

Példaértékű hozzáállás, igaz?! Személyes tapasztalatomat megosztva, tanulmányaim idején a Pécsi Tudományegyetem dolgozói és tanulói is gondoskodtak a kampusz területén élő macskákról. Az Állatorvosi Egyetem pedig nemcsak életében halmozta el szeretettel és minden szükséges dologgal a náluk tanyát verő Marci cicát, de halála után gyűjtést szervezett, hogy egy életnagyságú szoborral örök emléket állíthassanak a rajongott cicának. Itt ismerheted meg a megható történetet. Érdemes!

érzelmi támogatás kijárós macska kóbor macska terápiás macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!